Propali pregovori oko termina kvalifikacijskih utakmica za Euro 2008

RUSKI "pregovarači", tj. izaslanici njihovog nogometnog Saveza glavni su krivci što su pregovori oko usaglašavanja termina kvalifikacijskih utakmica za Europsko nogometno prvenstvo neslavno završili. Za takve situacije UEFA predviđa ždrijeb, koji će biti održan 2. ožujka u Nyonu.

Predstavnici sedam reprezentacija iz naše kvalifikacijske skupine našlo se u četvrtak poslijepodne na radnom sastanku u zagrebačkom Sheratonu. Rusi su od početka pokazivali potpunu nepripremljenost prilikom pregovaranja o terminima, dok su se svi ostali lako dogovorili.

Nakon što je najveći dio datuma i kvalifikacijskih utakmica određen, Rusi su izrazili svoje nezadovoljstvo ponuđenim raposredom, tako da je zagrebačko druženje nogometnih dužnosnika ispalo uzaludno.

"Prvi put sam prisustvao ovakvom događaju i zbog ruske delegacije nismo ga uspjeli realizirati. Ali, ne bojim se, idemo na ždrijeb pa šta bude", rekao je izbornik Zlatko Kranjčar za Index.

"Pomicali smo termine, trudili smo se, ali Rusi nisu željeli pristati na ponuđene datume, što znači da ćemo morati primijeniti odredbe iz propozicija - slijedi nam ždrijeb. Kao domaćini smo jako tužni što nije došlo do sporazuma, no to neće umanjiti naše dobre odnose." - govorio je u duhu fair playa glavni tajnik našeg nogometnog Saveza Zorislav Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Davies, izvršni direktor engleskog nogometnog saveza (FA) veličao je gostoljubivost domaćina Srebrića: "Velika mi je čast bila surađivati s vama tokom godina", a slatkorječivi Englez nije propustio pohvaliti i predsjednika Markovića, koji je po njegovom mišljenju "odlično predsjedao sastankom".

Davies smatra da će se ovakvi problemi javljati i ubuduće zbog velikog broja reprezentacija koje se natječu, pa je teško usuglasiti želje. "Osobno, nikoga ne okrivljujem. Pokušali smo postići dogovor sa svima, ali neki su se trudili više, a neki manje." - zaključio je Davies.

Mark Godik, predstavnik ruskog saveza prokazan je kao "partibrejker", ali se branio kako je samo "branio interese svoje reprezentacije, kao i ostali". Izrazio je nadu da će se srdačni susreti nastaviti i na nogometni terenima.

 "Ne želim ići u detalje, a pogotovo ne optuživati kolege. Nema potebe da se vrijeđamo, ali nije sve ovisilo samo o nama." - nastojao je rasporediti krivnju za nemogućnost sporazuma.

D.R.,Z.A.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara