Propao transfer Delača u Chelsea?

Tekst: D.R.
Foto: Index

INFORMACIJA je stigla iz izvora bliskih klubu iz Zaprešića i ne zvuči nimalo nemoguće, s obzirom na način poslovanja premierligaških klubova. Navodno je došlo do komplikacija u dogovoru Chelseja i Mateja Delača.

Pregovarače sa Stamford Bridgea iziritirala je pompa koju je Delačev transfer izazvao u hrvatskim medijima. Englezi rade u tišini, a Chelsea je u dodatnom stresu zbog Fifinog jednogodišnjeg "bana". Jasno da im nimalo ne odgovara da se njihovi poslovi provlače po novinama, makar su s Delačem postigli džentlmenski ugovor prema kojem je mladi hrvatski vratar u London trebao stići tek za dvije sezone. Do tada bi se kalio u Interu, eventualno na posudbi i u nekom drugom klubu.

Nakon susreta Engleske i Hrvatske na Wembleyju, Delač, novopečeni reprezentativac, ostao je u Londonu kako bi zajedno sa svojom obitelji dogovorio uvjete prelaska u Chelsea. Novinarima nije promaklo da Delača nije bilo u avionu s Bilićevim povratnicima iz Londona, a vrlo brzo procurila je informacija o pregovorima s Chelseajem. Uporno su, ali prilično nevješto čelnici Intera demantirali vijest koju je indirektno potvrdio i sam Matej. Priču su brzo prenijeli i engleski mediji; BBC, Daily Mail...

Press konferencija uz službenu potvrdu o transferu bila je zakazana za ponedjeljak, a u međuvremenu se predsjednik Ivan Laljak opustio, izjavljujući da je Delačev milijunski transfer spasio klub.

U ponedjeljak ujutro, druga pjesma.

"Nemam ništa novo za reći. Niti imam vremena za novinare, na sastanku sam", rekao nam je Branko Laljak, direktor kluba.

Je li Engleze ohladio medijski angažman ili su obje strane tek povukle ručnu, kako bi spasili što se spasiti da, saznat će se uskoro, jer iskustvo uči da Interovci ovu informaciju neće dugo uspjeti zadržati između zidova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara