Prost: Danas su u Formuli 1 vozači bez mozga, najbolji primjer je Lewis Hamilton!

ALAIN PROST četverostruki svjetski prvak u Formuli 1, u razgovoru je za Daily Mail oštro kritizirao današnje stanje u sportu u kojem je vladao osamdesetih godina.

"Mnogo stvari mi se ne sviđa u današnjem svijetu Formule 1. To nije sport u kakvom sam ja bio. Tamo se danas samo priča o novcu i tehnologiji",  započeo je Prost razgovor, ali je trebalo malo da se uhvati onog što mu jako smeta.

"U današnjem svijetu Formule 1 vladaju vozači bez mozga. Sve je to kao da gledamo Play-station, dođe nekakav novi frajer u nadmoćni bolid i bude prvi. Lewis Hamilton vam je najsvježiji i najbolji primjer. To ne može biti moguće, jer tu ne govorimo o njegovom talentu nego o bolidu koji sve određuje",  kaže Francuz i nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U moje vrijeme su bili bitni vozači. Njihova taktika, mudrost u vožnji, suradnja s kolegom. Danas? Nema taktike, nema talenta, nema ničega. Samo sjedni i juri koliko brže možeš od prvog do zadnjeg kruga. Što manje mozga i manje strategije to si više dobrodošao u tamošnji svijet. Koga to uopće zanima?", pita se Prost.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara