Prpić: Na osnovu čega bih trebao pozvati Mirjanu Lučić u reprezentaciju?

PROTEKLIH je dana zbivanja u hrvatskom tenisu obilježio sukob između Mirjane Lučić i izbornika hrvatske Fed Cup reprezentacije Gorana Prpića. Kako bi došli do saznanja o uzrocima novonastale situacije kontaktirali smo izbornika Prpića, ne bi li čuli njegovu stranu priče.

Nakon što je Prpić odbio pozvati Lučić u reprezentaciju, uz obrazloženje da bi prije nego je uzme u obzir morala postići neki konkretan rezultat, Mirjana je Lučić odgovorila pismom u kojem Prpića optužuje za neprofesionalnost i navodi kako joj "oduzima kruh sa stola".

"Sram Vas bilo gospodine Prpić. Jako sam razočarana izjavama gospodina Prpića. Bio mi je trener kad sam bila curica i imala sam jako puno poštovanja za njega, kao teniskog trenera i osobe, no to se sve promijenilo 2003, kad sam bila u Wimbledonu gdje me je gospodin Prpić trenirao. Tad mi je postalo jasno da je gospodin Prpić jedan od najneprofesionalnijih ljudi s kojima sam ikad radila. Što se dogodilo na tom Wimbledonu je između mene i gospodina Prpića i još par ljudi. Kao moj učitelj, mentor i pedagog ja bih očekivala od gospodina Prpića da je oduševljen i da me podržava u mom povratku, a ne da mi oduzima kruh sa stola", kaže Mirjana Lučić i dodaje da će igrati turnir u Rimu 7. svibnja ove godine.

"Nemam komentara na njenu izjavu, žao mi je što je tako reagirala. Jasno je da ona ima problema, ali ne može odgovornost za svoje probleme prebacivati na mene", rekao je Goran Prpić u razgovoru za Index.

Što se tiče Lučićkinih optužbi o događajima na Wimbeldonu 2003. godine, Prpić priznaje da zna o kojoj se situaciji radi, ali ne želi ulaziti u nikakve daljnje analize dok ne čuje koje konkretno argumente Mirjana Lučić ima.

"Što se tiče Wimbledona, ako hoće o tome pričati neka izađe s argumentima pa ću ja argumentirati svoje viđenje situacije nastale na Roland Garrosu i na Wimbeldonu iste godine. Tu ima prostora za raspravu, ali ja o tome ne želim govoriti. Ona je sve ovo započela, ako želi pričati neka kaže što ima pa će uslijediti i odgovor s moje strane. Ne vidim razloga da me se tako napada. Ja sam izjavio samo da rezultati dovode igračice u reprezentaciju. Na osnovu čega bih ja nju trebao pozvati? Pa djevojka nije niti rangirana. Na osnovu čega bi je itko mogao pozvati? Samo zato što je gospodin Mateša rekao da bi joj Olimpijski odbor mogao financijski pomoći u slučaju poziva u reprezentaciju?", pita se Prpić.

"Ne znam više što bih tu mogao komentirati, sve mi je to skupa blesavo", zaključuje Prpić. 

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara