Pršin Monaco izbačen u drugu ligu zbog dugova, u potrazi za spasiteljem

Pršin Monaco izbačen u drugu ligu zbog dugova, u potrazi za spasiteljem

VICEPRVAK Francuske Monaco zbog dugova je izbačen u drugu ligu.

Na današnju odluku Francuske profesionalne lige (LFP), Monaco, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Dado Pršo, ima pravo žalbe, koju mora uložiti u roku od tjedan dana. Monaco duguje između 53 i 87 milijuna eura.

"Znamo za odluku LFP-a, no mi ne dijelimo njihovo mišljenje. Naši odvjetnici uložit će žalbu", navodi se priopćenju Monaca.

Sportski dnevnik "lEquipe" navodi kako će Monaco pod hitno morati pronaći barem 25 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco, koji je drugim mjesto u francuskom prvenstvu osigurao Ligu prvaka, čitavu sezonu traži investitore koji bi bili spremni pokriti nagomilane dugove. No, zasad bez uspjeha.

"Plan spasa" koji je predložio predsjednik kluba Jean-Louis Campora odbio je monegaški princ Rainer, jer je potencijalni ulagač suočen sa sudskom tužbom.

Campora tvrdi kako postoji tvrtka koja je spremna investirati u klub, ali da taj investitor prethodno želi imati garanciju da će se Monaco sljedeće sezone natjecati u prvoj ligi.

"To vam je kao kada pas lovi vlastiti rep", izjavio je Campora.

Također, iz Italije se javila skupina zaniteresiranih investitora, no njihov je uvjet da se otkaže suradnja treneru Didieru Deschampsu.

U francuskom nogometnom viceprvaku Monacu uvjereni su kako će izbjeći prisilno izbacivanje u drugu ligu, uzrokovano dugovanjem od najmanje 53 milijuna eura, novim ulaganjem u klub.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara