Pršin povratak u momčad poremetio idilu u Rangersima

Pršin povratak u momčad poremetio idilu u Rangersima

OZLJEDU omiljenog napadača i njegovu skoro dvomjesečnu pauzu navijači Rangersa su shvaćali gotovo tragično, ali sada kada je nakon traumatične jeseni tim konačno proigrao i plasirao se u nastavak natjecanja, sve bez Prše u momčadi, postavlja se pitanje kako ukomponirati Dadu u momčad.

Nakon što je pet godina životario u Rangersima, potpuno neočekivano je "poludio" Peter Lovenkrands. Brzonogi danski ljevak igra kao preporođen na poziciji napadača, nakon što je dosad loše odrađivao ugovor na krilnoj poziciji.

Zbog ozljeda napadača i ofenzivnih veznih igrača trener McLeish prešao je na sustav 4-4-1-1, pri čemu je dvojac Buffel - Lovenkrands, kao najistureniji dio momčadi počeo perfektno funkcionirati.

Mada se nije činilo da će tako biti jer su obojica na prijašnjim pozicijama; Buffel je igrao desno krilo, bili nezamjetni, a promjena u sustavu igre i uloge koje su im dodijeljene došle su zbog Pršine ozljede.

Otada se puno promijenilo: prinova u napadu, "sidraš" Boyd se odlično snašao, ofenzivni dio Rangersa pokrivaju dva lakonoga igrača pri čemu Buffel djeluje kao kreativna polušpica, a hitri Lovenkrands lakoćom postiže pogotke; ukupno su njih dvojica zabili 10 golova u posljednjih osam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Pršo najavio da kao svog idealnog suigrača u špici vidi Boyda, situacija se iz temelja promijenila jer taj dvojac zbog Boydove zakopanosti u kaznenom prostoru i Pršinih problema sa ozljedom ne može parirati probitačnim i preporođenim Buffelu i Lovenkrandsu.

Dado diplomatski kaže kako će napad tvoriti igrači koji su u najboljoj formi, sigurno je da mu se ne sjedi na klupi par mjeseci prije Svjetskog prvenstva, iako će i sam priznati da nije zadovoljan stanjem u kojem su njegova koljena.

Nemoguće je da Pršo, Boyd, Lovenkrands i Buffel kvalitetno igraju zajedno u početnoj postavi, stoga McLeish, koji i dalje komplimentira Dadi kao najboljem asistentu i strijelcu u momčadi možda premjesti Dadu na poziciju ljevokrilnog napadača.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara