Prve fotke Eduarda na štakama: Vječiti sam dužnik svom fizioterapeutu

HRVATSKI nogometaš u redovima Arsenala Eduardo da Silva dao je ekskluzivan intervju za News of the World, nedjeljno izdanje The Suna.

Novinari Suna posjetili su ga u njegovu londonskom domu i objavili prvu fotografiju Dudua na štakama. "Ozljeda je bila toliko opasna da sam mogao izgubiti nogu. Zato ću zauvijek biti zahvalan Arsenalovu fizioterapeutu Garyju Lewinu što je učinio sve potrebno u tom trenutku da bi maksimalno smanjio rizik za moju nogu. To je bilo ključno", rekao je Eduardo.

"Ne sjećam se baš što se događalo u tom trenutku. Sjećam se boli, pogleda na izokrenuto stopalo, no osjetila su se tek počela buditi u bolnici. Tamo sam proveo svoj 25. rođendan. Bio je to vrlo tužan dan", dodao je.

"Povjerovao sam u Taylorovu iskrenost i prihvatio ispriku"

Dudu je otkrio da je u neposredno nakon nesreće jedino tražio lice Martina Taylora. "To je bilo sve što me zanimalo, samo izraz njegova lica. Želim mu vjerovati što mi je naknadno rekao i misliti da je sve to bila samo slučajna nesreća. Ali u tom trenutku samo sam gledao njega. Nisam mogao shvatiti kako netko može napraviti takav prekršaj u trećoj minuti utakmice. Na kraju sam povjerovao u njegovu iskrenost i prihvatio ispriku. Iako mi je taj čovjek uništio sezonu, nevjerojatno je da bi mogao namjerno učiniti tako nešto", rekao je Eduardo.

Ponovio je da nikad neće pogledati snimku događaja. "To je odluka koju je donio sa suprugom Andrejom. Religiozan sam čovjek i vjera će mi trebati da bih nadišao ovu tešku situaciju. Obitelj i klub bit će ključni čimbenici u procesu mog oporavka. Primio sam na tisuće poziva i poruka podrške, ne samo iz Engleske i Hrvatske. Postao sam napokon priča dana u svom Brazilu. Odgovorio sam svima jer sam osjećao potrebu. To je pozitivna strana u toj nesreći, činjenica da sam osjetio privrženost tolikih ljudi", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski izbornik Bilić i suigrači iz reprezentacije također su poslali poruke podrške. Arsenalovi su mi igrači pak obećali da će naslov, ukoliko ga osvoje, posvetiti meni. To je bilo vrlo emotivno za mene", rekao je Dudu.

Ponovio je da su svaka utakmica i trening zapravo rizik, jer nogomet je sport kontakta. Misli, svejedno, da su startovi engleskih braniča prečesto vrlo brutalni. "Nedostajat će mi borba s Arsenalom za naslov engleskoga i europskog prvaka, no najviše će mi nedostajati nastup na Europskom prvenstvu s Hrvatskom. To je najveći udarac za mene. Euro 2008. godine bio je moj san. Imam, međutim, tek 25 godina i nadam se da ću imati još prilika zaigrati na velikom natjecanju", smatra Eduardo.

"Dudu se s ozljedom jako dobro nosi"

Fizioterapeut kluba Gary Lewin izjavio je da će sljedeća dva tjedna biti ključna u procesu Duduova oporavka. "Radilo se o otvorenom prijelomu i još uvijek prijeti opasnost od infekcije. Ukoliko do nje ne dođe, a znakovi su zasad dobri, onda ćemo za dva tjedna polako početi dugotrajan proces povratka", rekao je Lewin.

"Bila je to gadna ozljeda koja je mogla biti još gadnija. Samo će vrijeme pokazati koliko je zapravo bila teška. Poslat ćemo Eduarda na rehabilitaciju u rodni Brazil. Mnogi su se igrači već liječili tamo. Najbolje je u svemu što se Dudu s ozljedom jako dobro nosi. Vrlo je pozitivan. Razumije ozbiljnost ozljede, ali shvaća i činjenicu da su se mnogi prije njega vratili nakon sličnih trauma", dodao je.

Totalsport
Foto: News of the World

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara