Prvi poraz u karijeri: Arthur Abraham diskvalificiran zbog udaranja na tlu

Prvi poraz u karijeri: Arthur Abraham diskvalificiran zbog udaranja na tlu

Totalsport
Foto: AFP

NJEMAČKI profesionalni boksač u supersrednjoj kategoriji, 30-godišnji Arthur Abraham, diskvalificiran je u 11. rundi detroitske borbe s Amerikancem Andreom Dirrelom.

Domaći se boksač okliznuo, a Abraham ga je pritom, u napadačkom stavu još prije klizanja, nokautirao. Nekoliko je minuta Amerikanac omamljen ležao na tlu. Kad je došao sebi, proglašen je pobjednikom: suci su njemačku boksačku zvijezdu diskvalificirali jer je, objasnili su, suparnika udario dok je ovaj bio na tlu, što je po boksačkim pravilima zabranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abraham je nakon meča izjavio da je zamahnuo prije Direllova proklizavanja i da nikako nije mogao zauzdati udarac, dok je njegov menadžer Wilfried Sauer najavio žalbu. Abrahamu se, svejedno, piše prvi profesionalni poraz.

Bio je to drugi Nijemčev nastup na Super Six turniru, koji uključuje seriju borbi između šest najboljih boraca supersrednje kategorije na svijetu. Konačni pobjednik osvojit će naslove po WBA i WBC verziji.

I dalje je prvi na ljestvici zahvaljujući nokautu protiv Amerikanca Jermaina Taylora u listopadu prošle godine. Dirrel, kao i dvojica trenutačnih prvaka, Britanac Carl Froch (WBC) i Amerikanac Andre Ward (WBA), dijele drugo mjesto sa po dva skupljena boda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara