Prvi R2 automobil u Hrvatskom prvenstvu u reliju

POSADA Tihomir Simon/Ivan Lišćević tijekom predstojeće sezone u reliju nastupati će u Citroënu C2 R2 1600, prvom automobilu te vrste u Hrvatskoj.

Automobil je baziran na Citroënu C2 VTS, a iz atmosferskog 1.6 litrenog benzinskog motora razvija 185 KS pri 7.600 o/min. Snaga se prenosi na prednje kotače putem sekvencijalnog mjenjača sa pet stupnjeva, a za zaustavljanje se brinu Brembo kočnice sa  četveroklipnim  kliještima i diskovima promjera 302 milimetra.

Citroën C2 R2 jedan je od prvih automobila u Grupi R, koja će od sljedeće godine biti priznata grupa u svim nacionalnim prvenstvima u reliju, a predstavlja budućnost relija na nacionalnoj razini. Nakon sezone izbivanja, Tihomir Simon ponovno se vraća za upravljač Citroëna, ovog puta s mladim suvozačem, Ivanom Lišćevićem.

"Nastupit ćemo na svim utrkama koje se boduju za Prvenstvo Hrvatske u reliju, a osim što boljeg plasmana u generalnom poretku,  želja nam je ostvariti što bolji rezultat u Grupi A, u koju prema sadašnjim pravilnicima pripadamo." - rekao je Simon. Dodao je kako postoji želja da posada nastupi na jednoj utrci Svjetskog juniorskog prvenstva u reliju, u sklopu Citroën C2 Junior Experience natjecanja.

Automobil priprema Target Motorsport, a  posada nastupa za AK Delta iz Zagreba.

Tehnički podaci:

Obujam motora: 1.592 ccm
Snaga: 185 KS pri 7600 o/min
Okretni moment: 190 Nm pri 5000 o/min
Mjenjač: ZF sekvencijalni, pet stupnjeva
Pogon: na prednje kotače, diferencijal s ograničenim proklizavanjem
Kočnice: diskovi promjera 302 mm, Brembo četveroklipna kliješta
Kotači: 16” Speedline
Gume: Pirelli P Zero Rally, 200/600x16
Masa: 950 kilograma
Maksimalna brzina: 165 do 180 km/h (ovisno o prijenosu)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara