Pudar ipak nije mesija!

Pudar ipak nije mesija!

PORAZ u Čakovcu, iako to i nije bio nominalno, izgleda kao konačni poraz vizija, a i samog lika trenera Hajduka Ivana Pudara. Split već bruji o njegovim nasljednicima: Katanecu i Zemanu.

Nema se više što čekati. Hajduk će za desetak dana vjerojatno ispasti iz Europe, a onda će biti prisiljen boriti se za Intertoto kup sljedeće sezone, jer Rijeka i Slaven djeluju vrlo ozbiljno, kada su Zadar, Cibalia i Međimurje preveliki zalogaji.

Mnogo je uloženo u ovu momčad Hajduka da bi se sve to u samo mjesec dana "pročerdalo". Kako je teško sve svaliti na mladiće poput Kalinića i Rukavine, koji ruku na srce ne mogu zabiti ni selekciji HRT-a, za sve kriv je jedino i isključivo Ivan Pudar, koji se od trenerske "ljepotice" u samo četiri mjeseca pretvorio u zvijer.

Do sada je većina prezirala samo Pudarovu bahatost i samodopadnost, no vrijeme je da se sada pozabave i njegovom očiglednom nestručnošću, jer kako drugačije kvalificirati cijeli niz sramotnih rezultata sa najjačom momčadi Hajduka još od 95`, mada se i taj podatak treba uzeti s rezervom.

Nakon ne/prospavane noći, kako za koga, golema splitska nogometna opozicija stala je nagađati tko će preuzeti ovu rijetko skupu momčad Hajduka i povesti je u bolje sutra. Postoje, navodno, dva velika favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih je Čeh Zdenek Zeman, koga Bokšić dobro poznaje, no, koji za sada ima prevelike zahtjeve i Srećko Katanec, dobro nam poznati nekadašnji izbornik Slovenije, a sada Makedonije. Od ostalih imena, koja su tu samo da se popuni broj, egzistiraju Elvis Scorija, Josip Kuže i Sergije Krešić.

60-godišnji Zeman, u karijeri je vodio Lazio, Romu, Fenerbahçe, Napoli i još cijeli niz dobrostojećih talijanskih momčadi, te bi možda jedino on bio sposoban uhvatiti se u koštac sa "bijelima", dok se osjetljivi Katanec (sjećamo se sukoba s Zahovićem) možda i ne bi dobro osjećao pored Siniše Šoše, pogotovo ukoliko je preslušao poznate transkripte.

Kako god bilo, struka splitskog kluba ne smije ponovo pogriješiti, a sada nam je napokon svima jasno, uz ispriku onima koji su to oduvijek govorili: Pudar ipak nije Hajdukov mesija!

Vedran Buble
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara