Pudar: Moglo bi se lako dogoditi da neki igrači vrate godišnja primanja

"DISCIPLINSKA komisija HNS-a možda i poništi ovu utakmicu. Jer nogomet je igra na dva gola, a ovaj put se igralo samo na jedan..." - uspio se čak i našaliti trener Hajduka Ivan Pudar.
No, njegov je osmjeh bio kisel, on se teško miri s neuspjehom. A još teže s činjenicom da neki od njegovih igrača ne zaslužuju opjevani bijeli dres...

"Možda ja želim savršenstvo, ali jednostavno sam takav, to je moj stav. Igrači su možda dali svoj maksimum, no očito su ova posljednja kola filter kojega ipak neće svi proći." - jasan je trener, dok komentira jučerašnje događaje s Poljuda.

Slaven Belupo nastavlja svoj galop, već pet mjeseci ne znaju za poraz, točnije od gostovanja na Poljudu u studenom prošle godine. Hajduk je, međutim, jučer bio na usluzi Scorijinim poletarcima i dao je golem doprinos velikom bodu što ga gosti odnose s Poljuda. No, to nije sve. Hajduk je darivao i Dinamo, koji se nakon glatke pobjede nad Međimurjem, i teoretski okitio naslovom prvaka. 

Na Poljudu se, u međuvremenu, polako slaže mozaik sljedeće sezone, a Pudar je dao nagovijestiti veliku čistku u svlačionici. Možda bi i pomislili, poznavajući trenera, da se radi tek o klasičnim odgojnim metodama zastrašivanja, ali smo zapravo imali priliku vidjeti Hajduk koji je istrčao protiv Belupa i uvjeriti se da trener ima puno prečeg posla od zabavljanja javnosti.

"Puno je problema u mojoj momčadi." - Pudarov ton bio je ozbiljan, tijekom razgovora za Glas Dalmacije. 

"Tehnički i taktički ne ispunjavaju zahtjeve koje nogometaši kluba Hajdukova ugleda moraju ispunjavati. Želim od igrača Hajduka da igraju zatvorenih očiju. A ne kao u ovoj utakmici gdje je bilo i viška dodira, nepravovremenog utrčavanja… Ovo je, neka se razumije, kritika svih njih. Ali i mene." - podvukao je, uz nezaobilazno prihvaćanje vlastite odgovornosti za blijedu predstavu. A sve, naravno, u skladu s trendovima hrvatskog nogometa.

Ako Hajduk ne može odigrati utakmicu do kraja, to valjda znači da trener ne radi dobro. Ali vi ste vidjeli što sve radimo na treningu..."

"Igrači mogu biti i sa pet žena, ali ne iza 23 sata"

Nakon prospavane noći, Pudar nije dvojio. Odlučio je stati na kraj noćarenju i demonstrirati red, rad i stegu. I verificirati "sporazum" izmijenjenim ugovorima igrača, koji bi trebali sadržavati aneks o disciplini...

"Neću glumiti nikakvog policajca. Ali tražit ću od naše Uprave da se u aneksima ugovora uvede stavka koja regulira ponašanje igrača na stadionu i oko njega. Iz korijena ću promijeniti neke stvari. Ne zanima me hoće li svaki od njih doma imati i do pet žena, ali ne smije se dogoditi da ih vani vidim nakon 23 sata, odnosno u vrijeme kad se dogovorimo." - svečano je obznanio.

"Moja velika prednost je što sam kao igrač bio pomalo zločest i teško me je prevariti. Tražim profesionalan odnos ili bi se u suprotnom moglo dogoditi da igrač primjerice vrati svoja godišnja primanja od  100 tisuća eura, aravno zbog nedoličnog ponašanja. Ne tražim od igrača da postigne pet zgoditaka po utakmici, ali se definitivno mora ponašati u skladu sa ugledom kluba u kojem igra." - pojasnio je Pudar svoju odluku.

D.R.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara