PULA:JOŠ 40 DANA DO EUROPSKOG BOKSAČKOG PRVENSTVA

Točno je 40 dana preostalo do prve borbe na 35. Europskom seniorskom boksačkom prvenstvu koji će se od 19. veljače do 1. ožujka održati u Puli. L

Završne organizacijske pripreme su u završnoj fazi iako za članove Organizacijskog odbora pravi posao tek predstoji obzirom da će ova najjača europska boksačka smotra oboriti rekord po broju natjecatelja.

Naime, prema riječima tajnika Organizacijskog odbora prvenstva Miroslava Hlušičke do sada su zaprimljene prijave od 42 zemlje prema kojima bi trebalo nastupiti 335 boksača.

"Dosadašnji rekorD iznosio je 304 boksača, koliko ih je nastupilo 1996. godine u Vejleu kada je tadašnje europsko prvenstvo bilo ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Atlanti, kao što je ovo naše za Atenu" - kazao je Hlušička i dodao da kada se brojci od 335 boksača pridodaju treneri, maseri, dužnosnici raznih federacije i EABA-e, suci i novinari ta će se brojka popesti na 900 do tisuću ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Spisak hrvatskih boksača koji će sudjelovati na Europskom prventvu još nije definiriran bez obzira na turnir koji je sredinom prosinca održan u Puli. Naime, kako je istaknuo izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Tadić, taj će spisak biti potpun nakon vrlo jakog turnira u Debrecenu od 13. do 18. siječnja te nakon turnira "Beogradski pobjednik" koji će se od 16. do 18. siječnja održati u Beogradu.

Inače, kako je novinare izvjestio Miroslav Hlušička, u Debrecenu će se održati i sastanak Izvršnog odbora EABA-e na kojem će članovi Organizacijskog odbora ovogodišnjeg europskog boksačkog prvenstva podnijeti izvještaj o dosadašnjem dijelu priprema prvenstva. Istodobno, na tom će sastanku biti dogovoreni detalji glede europske proslave stogodišnjice boksa na Olimpijskim igrama koja će se također održati u Puli.

"Nema sumnje, pripreme za najveću boksačku smotru na Starom kontinentu idu prema očekivanjima" - zaključio je tajnik Organizacijskog odbora Miroslav Hlušička. Ovu tvrdnju potkrijepio je činjenicom da su čelni ljudi europskog bopksa i to predsjednik EABA-e Emil Zečev te glavni tajnik Svjetske asocijacije Caner Doganeli sredinom prosinca posjetili Puli, rekonstruirani Dom sportova, te hotele gdje će natjecatelji biti smješteni i tom su se prigodom pohvalno izrazilio dosadašnjem dijelu priprema. Ujedno, kvalifikacijski turnir koji je održan u prosincu u dvorani Doma sportova je također, dodao je Hlušička, potvrdio da je organizacijski dio posla zasad dobro obavljen.

(Hina) dspo rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara