Rangersi nezadovoljni Cicinim pozivom Prši za Argentinu

NAKON što je hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar pozvao našeg najboljeg napadača Dadu Pršu za prijateljsku utakmicu s Argentinom, škotski listovi Daily Record i The Scotsman raspisali su se o, kako tvrde, dogovoru Pršinih Rangersa i Hrvatskog nogometnog saveza od kraja prošle godine, prema kojem su se dvije strane navodno dogovorile da Pršo više neće igrati prijateljske utakmice za reprezentaciju.

Daily Record tako eksplicite navodi kako će Rangersi "krenuti u bitku s Hrvatskom" nakon što je hrvatski izbornik Kranjčar pozvao glavnu zvijezdu Rangersa za prijateljsku utakmicu s Argentinom, koja se igra 1. ožujka u švicarskom Baselu.

Iako se radi o FIFA-inom terminu, u kojem Rangersi jednostavno moraju pustiti Pršu, škotski listovi navode kako su Hrvati pozivom Prši izigrali dogovor od kraja prošle godine.

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza prošle je godine otputovala u Glasgow kako bi razgovarala s menadžerom aktualnog prvaka Škotske, Alexom McLeishom. U tom je razgovoru, piše Daily Record, načelno dogovoreno da Pršo više neće igrati prijateljske utakmice za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su prijateljske utakmice za mene prošlost. Ako želim završiti karijeru u Rangersima, za mene je najbolje da ne igram prijateljske susrete." - kazao je tada naš 31-godišnji napadač, prenosi Daily Record.

List navodi kako je Cico Kranjčar dozvolio Prši propuštanje prijateljske utakmice s Brazilom, pa dodaje kako je uoči susreta s Argentinom "zaboravio" na dogovor s Rangersima.

Bude li sve u redu sa zdravstvenim stanjem Dade Prše, on će voditi napad Hrvatske na predstojećem SP-u u Njemačkoj, pa je jasno da ga Cico Kranjčar želi uključiti u pripreme za najveću svjetsku smotru nogometa, zaključuje Daily Record.

Glasnogovornik HNS-a Ivan Rotim nije bio pretjerano raspoložen za komentar, ali nam je ipak kratko kazao: "Ne bih komentirao napise škotskih medija ni izjave McLeisha, ali njemu bi bilo bolje da se više bavi Rangersima, a manje našom reprezentacijom. To je FIFA-in termin i Pršo će doći na utakmicu protiv Argentine."

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara