Ranieri: Romi treba pozitivan šok

Totalsport
Foto: AFP

CLAUDIO RANIERI (57), koji je u utorak imenovan novim trenerom nogometaša Rome, najavio je da će novoj momčadi donijeti šok. Ranieri je naslijedio Luciana Spallettija koji je nakon uvodna dva poraza u novoj sezoni Serije A podnio ostavku.

"U posljednje četiri godine pod Spallettijem ova je momčad napravila velike stvari i igrala jedan od najljepših nogometa u Europi. Kao rođeni Rimljanin, bio sam ponosan njihovom igrom. Sada dolazim s velikom željom za uspjehom. Momčadi sigurno treba šok jer nam treba brza reakcija", rekao je Ranieri dan nakon ustoličenja.

Novi trener Rome prošle je dvije sezone stolovao u Juventusu. Momčad iz Torina je 2008., nakon povratka u Seriju A, doveo do trećeg mjesta, ali je zbog niza loših rezultata smijenjen krajem prošle sezone. Ranieri je najavio kako će njegov nogomet biti drugačiji od Spallettijevog, ali i da ga previše ne uzbuđuje dominantna uloga koju u klubu ima kapetan Francesco Totti.

"Moja filozofija nogometa je drugačija od Spallettijeve, ja ću uvesti više pragmatizma. A od Tottija očekujem samo da bude Totti."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara