Ranjena je najopasnija: Vonn se treba bojati i kad se natječe pod bolovima

Ranjena je najopasnija: Vonn se treba bojati i kad se natječe pod bolovima

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

LINDSEY VONN, 26-godišnja američka skijašica, o kojoj se dosad najviše pričalo na Zimskim olimpijskim igrama, i dalje privlači veliku pozornost.

Nakon što je za Sports Illustrated otkrila svoje zamamno tijelo, a potom dovela u pitanje nastup na Igrama zbog bolova u bočnom predjelu potkoljenice, naknadno je opovrgnula nenastupanje i zablistala na dosad jedinom potpunom treningu spusta.

Ostvarila je pobjedničko vrijeme od 1:30.75, što je bilo za 39 stotinki brže od drugoplasirane,  sunarodnjakinje Julije Mancuso. Isto tako, do najuvjerljivijeg nastupa je došla makar je, kako sama kaže, osjećala bolove na spomenutom dijelu tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne mogu reći da je utrka prošla bez da sam osjećala bolove. Staza je dosta prevrtljiva, s mnogo malih skokova i podrhtavanja ispod skija, što mi dodatno otežava skijanje", rekla je Vonn.

Unatoč tome Vonn je, primjerice, ostvarila skoro dvije sekunde bolje vrijeme od velike suparnice i najbolje prijateljice, Njemice Marije Riesch.

"Definitivno je skijala kao da je sve u apsolutnom redu. Znam kako je kada te boli taj dio tijela i vjerujem da je pri skijanju neće ometati. Nadam se da će biti tako", rekla je Riesch.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara