Raspisana tjeralica za predsjednikom srbijanskog Nogometnog saveza

Raspisana tjeralica za predsjednikom srbijanskog Nogometnog saveza

SRBIJANSKO Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za predsjednikom Nogometnog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem, zbog osnovane sumnje u zloporabu službenog položaja.

Srbijanski su mediji prenijeli priopćenje tamošnjeg MUP-a u kojemu stoji da je za sada utvrđeno kako je Terzić u svojstvu direktora OFK Beograda protupravno prisvojio 1,1 milijun njemačkih maraka od jednog transfera u inozemstvo.

"Nisam iznenađen ovim što se događa, jer se protiv mene vodi hajka već dva mjeseca. Tjednima se stvarala atmosfera linča, pripremao se ambijent u kome se prvo privodi, a tek onda skupljaju dokazi", izjavio je za DSL "Sport" Terzić, dodavši kako je transfer Vanje Grubača u njemački Hamburg, za kojega se smatra da je u njemu bilo malverzacija, bio čist. Terzić je na pitanje hoće li doći u Beograd, s obzirom da je za njime raspisana tjeralica, odgovorio: "Nisam dobio poziv, kada ga dobijem, razmislit ću". Dodao je i kako će angažirati čitav tim odvjetnika vezano za slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopredsjednik srpskog nogometnog Saveza Tomislav Karadić za Tanjug je izjavio kako je vijest o tjeralici za Terzića još uvijek neslužbena te kako će se tijekom sutrašnjeg dana i službeno očitovati. Večeras će, kako je rekao, održati konzultacije s dopredsjednicima Saveza.

Direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović stao je u obranu Terzića, kazavši kako "vjeruje da će se sve brzo razjasniti" te kako "kao bivši Terzićev suradnik vjeruje da je on nedužan i da će to i dokazati".

K.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara