Rasprodane sve karte za Sampdoriju, Torcida ogorčena upravom kluba i švercerima

Rasprodane sve karte za Sampdoriju, Torcida ogorčena upravom kluba i švercerima

24 SATA je bilo dovoljno da se rasproda 35 tisuća ulaznica za utakmicu 2. pretkola Kupa UEFA koja se u četvrtak igra na prepunom Poljudu. Međutim, dok svi govore i pišu o "ludilu" i "euforiji" u "najsportskijem gradu na svitu", priča oko karata ima i crnu stranu.

Mnogi koji Hajduka prate od nemila do nedraga ostat će bez karte, ali ne samo zbog pomodara i ljubitelja velikih utakmica nego krivnjom švercera (i njihovih "suigrača" iz klupske vrhuške), koji prema izjavama očevidaca, potpuno suprotno limitu od deset karata koliko je jednoj osobi dopušteno kupiti, klupske prostorije napuštaju sa svežnjevima karata ili sa "samo" više desetaka ulaznica, koje će na crnom tržištu dostići višestruko veću cijenu od one koja stoji na trenutno najvrjednijem komadiću papira u Splitu i okolici.

Cijene karata za zapadnu tribinu su 150 i 130 kuna,  istok 130 i 110, a sjever je 60 kuna. Navijači gostiju će ulaz na svoju, jugozapadnu tribinu platiti 15 eura. Množeći kapacitet tribina sa cijenom ulaznica, dolazi se do zarade od 4 milijuna kuna. Važnije od toga u ovoj priči  je da će duplanjem cijena na prilazima stadionu preprodavači zaraditi ogromne iznose.

Najvjerniji Hajdukovi navijači su revoltirani ovakvim profiterstvom kojeg su žrtve upravo svi oni koji neće pitati za cijenu kako bi prisustvovali utakmici i još ih više ljuti činjenica da klub ne poduzima ništa kako bi ovako nešto spriječio.

Kao i jučer, jutros je već od 5 sati formiran red za ulaznice kod prodajnih mjesta kod stadiona na Poljudu, ali je oko 11 sati objavljeno kako karata više nema. Direktor Fredi Fiorentini je pojasnio da je jutros rasprodan posljednji kontigent, nešto više od tisuću karata, a ostale su još samo ulaznice rezervirane za pretplatnike.

Hajdukov sponzorski festival na Prokurativi

Hajduk želi pokazati kako brine za navijače koji neće uspjeti preko blagajni na službenim mjestima ili kod švercera kupiti karte, pa je Fiorentini najavio kako će klub, uz pomoć grada tražiti sponzora koji bi omogućio postavljanje video zida na splitskim Prokurativama, mjestu na kojem se održava splitski festival.

Lijepa inicijativa, ali bi od ljudi koji vode klub pravi dar navijačima bio da Hajduk, koji je od Budućnosti zaradio 2 milijuna kuna, a od Sampdorije će utržiti 4 dodatna, barem počasti navijače sa prijenosom, a ne da se još javno sramoti tražeći milodare kada se zna da je ostvarena odlična zarada rasprodanim stadionom dva puta u dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaos oko prodaje karata

Zbog gladi za novcima od prihoda, kada je već ždrijeb donio profitabilne protivnike, u klubu su prilično povisili cijene karata, jer što ako opet sljedećih godina zaredaju novi Shelbournei i Debreceni. Karte se ne prodaju u kućicama oko Poljuda, a nema ni limita za broj kupljenih karata po osobi, osim na papiru, jer šverceri su se nakon što bi kupili nelimitirani iznos, uredno vraćali u redove duge nekoliko stotina metara po novu pošiljku.

Organizacija prodaje je najblaže rečeno skandalozna: najprije su karte trebale biti u prodaji u petak (zahvaljujući propustu pri registraciji Drage Gabrića trebalo je čekati odluke Uefe), ali ih tada nije bilo, pa je poručeno da će vjerojatno doći. Kada su u subotu došle i nakon svega nekoliko stotina osoba koje su ih kupile, spuštena je rampa i objavljeno kako se prodaja nastavlja sutra, u nedjelju. Nastavila se, ali ih je pušteno tek tisuću "i nešto", pa se postavljaju pitanja: Gdje su karte i za čiji račun su pojedinci pokupovali nedopušteno velike iznose, slijedom čega će pasti i ogromna zarada?

Na njega je nemoguće bilo dobiti odgovor jer se direktor Fiorentini cijelo poslijepodne ne javlja na mobitel.

Jedno je sigurno, preprodavanje će prije utakmice sa Sampdorijom (kao i prije susreta sa Romom) biti iznimno opasno zanimanje i mnogi ogorčeni navijači će čekajući Genovese, dodatnu pažnju posvetiti i švercerima, kojima nitko tada ne bi htio biti u koži.

Zvonko Alač

Foto: Veljko Grbeša

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara