Rasulo na Poljudu: Umjesto press konferencije, pročitajte Krešićevo pismo

MOŽE LI gore? Puno puta tijekom posljednje dvije sezone pitali smo se može li Hajduk pasti na niže grane. No, izreka koja kaže da uvijek ima gore od goreg u slučaju Hajduk savršeno je primjenjiva.

Trenutno se "slučaj Hajduk" svodi na jedan od grotesknih elemenata koji stane u sintagmu "podslučaj Ivica Šurjak". Nakon "energičnog" istupa "samoprozvanog glavnog menadžera", u kojem je dotični oribao sve što se u Hajduku oribati može, stigla je reakcija dopredsjednika skupštine Mirka Klarića. Najistureniji Hajdukov skupštinar, uzeo je day off, i dakako, sutradan se obratio klupskim priopćenjem. Službeni stav kluba glasi da se oštro osuđuje "izljev laži samoprozvanog prvog operativca koji ne radi ništa, a prima plaću veću od predsjednika države."

Iole razuman čovjek zapita se pa zašto ga klub onda uopće drži na plaći?

Tu dakako nije kraj senzacijama s Poljuda. Obzirom da je u svojoj verbalnoj paljbi Šurjak dotaknuo i bivšeg trenera Sergija Krešića, koji se "ispred Dinama skrio u mišju rupu", stigao je pismeni odgovor iz Marbelle. Osim što je Šurjaka prozvao nepismenim spletkarošem, Krešić je napomenuo da takvom neradniku nipošto ne odgovara pošten i transparentan radu u klubu. Klariću, koji Šurjaka ne može vidjeti nacrtanog, Krešićevo pismo strašno se dopalo te mu se učinilo zgodnim da isto poistovijeti sa službenim klupskim stavom.

Tako je jutrošnju press konferenciju za medije otkazao jer klub nakon Krešića, više nema što reći na temu Ivica Šurjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lako za to što je Klarić odlučio poistovijestiti klupski stav sa stavom bivšeg trenera, ali usuditi se poistovijetiti NK Hajduk sa slučajem Šurjak... Tko je tu, zapravo, lud? Zar vodstvo kluba u povijesnom momentu privatizacije, dok glavom bez obzira žele pobjeći dva najvrjednija igrača, nema pametnijeg posla nego raspravljati o tome je li Šurjak završio srednju školu?

"S obzirom na najnovije obraćanje javnosti bivšeg trenera Sergija Krešića vodstvo kluba, pa samim tim i dopredsjednik Klarić, ne smatraju nužnim daljnja izlaganja na temu: "Ivica Šurjak".
U skoro vrijeme javnost ćemo obavijestiti o donijetim odlukama kao i planovima za daljnji rad kluba", potpisuje Predsjedništvo Skupštine Hajduka.

Kuju se, dakle, planovi za budući rad kluba, a javnost i navijači očigledno se trebaju pribojavati što će se sve unutra naći. Robert Jarni najavio je radne sastanke tijekom nadolazećeg perioda, a da poljudski duhovi socijalizma slučajno ne bi zamrli, o svemu će nas se obavještavati - klupskim priopćenjima.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara