Razdor u engleskoj reprezentaciji

Razdor u engleskoj reprezentaciji

IAKO su engleski nogometaši sinoć napokon uspjeli nekoga pobijediti, pa makar to bila i Andora, i tako spasili svog izbornika Stevea McClarena, osiguravši mu do daljnjeg ostanak na klupi, neprilikama Engleza kraj se i dalje ne nazire.

Novi razdor u svlačionicu Engleske unio je Frank Lampard, koji se navodno žestoko posvađao s McClarenom nakon što je izostavljen iz momčadi u susretu protiv Andore.

Kao službeni razlog Lampardova izostanka navedena je ozljeda ručnog zgloba koju je zadobio na treningu nakon što ga je u ruku pogodila lopta koju je napucao Wayne Rooney. Lampard je i usprkos nateknuću zgloba zahtijevao da zaigra, ali McClaren je odlučio drukčije. Ova izbornikova odluka je Lamparda navodno toliko uzrujala da je odmah rezervirao privatni avion za London, ali je ipak odustao od puta u zadnji čas i došao s tribina podržati svoje suigrače.

Engleski su novinari već naveliko počeli nagađati kako je McClaren Lampardovu ozljedu iskoristio kao paravan da ga izostavi iz momčadi jer je popustio sve jačim sugestijama iz medija prema kojima Lampard i Gerrard ne mogu igrati u istoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McClaren je na ove glasine odmah kontrirao vlastitom izjavom kako Lampard nije otpisan iz reprezentacije već ga je samo odlučio poštediti u ovoj utakmici kako mu se stanje ne bi pogoršalo. Engleski su navijači i nakon pobjede nad Andorom nastavili sa sve glasnijim kritikama na račun izbornika smatrajući da reprezentacija i dalje ne igra kako bi trebala, usprkos pobjedi 3-0.

Zbog sve jačeg antagonizma na relaciji McClaren - navijači, u obranu engleskog izbornika stao je i predsjednik Engleskog nogometnog saveza Brian Barwick.

"Ovaj je protekli tjedan pokazao koliko uspjesi i neuspjesi reprezentacije znače ljudima u Engleskoj. Reprezentacija nam svima puno znači, ali ništa drugo ni ne očekujemo. Naravno da je kritika sastavni dio toga. To Steve McClaren i njegovi igrači dobro znaju. Svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje, u tome i jest ljepota ove igre. A pravo na svoje mišljenje pogotovo imaju naši navijači, koji su najpredanija navijačka skupina na svijetu. Znam da su potrošili puno novca prateći reprezentaciju na svim gostovanjima, ali uvijek su uz nas i pružaju nam fantastičnu potporu. U protekle su dvije utakmice tako izražavali svoju frustraciju nekim aspektima igre. Ja to razumijem i dajem im pravo na to. Ali također smatram da postoji linija između prihvatljive kritike i zlobnog napada na nečiji lik i djelo. Jedno je pošteno, a drugo nije. Svi želimo vidjeti uspješnu reprezentaciju, to se podrazumijeva. Naravno da bi najviše voljeli biti prvi u skupini, ali nažalost nismo. No, sudbina nam je i dalje u vlastitim rukama i to je ono što je važno. Svi želimo iduće ljeto gledati Englesku u Austriji i Švicarskoj", rekao je Barwick engleskim medijima.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara