Razočarani Barić odlazi u Kuvajt

JOŠ uvijek aktualni hrvatski izbornik Otto Barić najavio je svoje povlačenje iz hrvatskog nogometa, te dodao da će svoju trenersku karijeru nastaviti u Kuvajtu, piše Jutarnji list.

U razgovoru s novinarom "Jutarnjeg", Barić je otkrio svoje razočarenje kritikama koje je doživio nakon ispadanja Hrvatske s Eura, kao i pisanjima medija o njegovoj navodnoj svađi s igračima.

"Začuđen sam kad čujem da sam se svađao s Bjelicom, Tudorom. OK, dečki malo brbljaju, ali ničeg nije bilo. Jutros sam razgovarao s Vlatkom Markovićem i pitao ga: "Znaš s kim smo igrali?" A on šuti. Bez obzira na sve, nešto sam ipak napravio. Trudio sam se, ali sve teže podnosim tu zločestoću, gadi mi se." – kazao je Barić.

Izbornik, kojem mediji već traže nasljednika, je na čelu hrvatske reprezentacije ubilježio 11 pobjeda, 8 remija i 5 poraza.

"Ali pogledajte od kog sam gubio. Dvaput od Engleske, od velike nogometne nacije, zatim d Bugarske, Belgije i Nijemaca. Zeznuli smo stvar s Estonijom. I zar se nakon tolikih pobjeda moram još dokazivati? Ne, više ne." – izjavi je izbornik.

Na novinarsko pitanje gdje će sada raditi, Barić je odgovorio: "Vrlo vjerojatno ću otići u Kuvajt, za velike novce i u veliku klub, u kojem igra i Effenberg. Želim nešto raditi, a kako ovdje nitko ništa ne prizna – odlazim."

"Novine pišu "zbogom Otto" i ja stvarno više nemam volje za sve to. Idem u Kuvajt, ne zbog tih 1,200,000 dolara, meni novci više nisu potrebni, to će ionako sve ostati sinu. Istodobno se osjećam tako mlad i tako razočaran. Čovjek sam koji zna i hoće, ali mi je dosadio sav taj jal. Mene to više ne zanima…" – zaključio je Otto Barić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara