Real je kažnjen zbog Zidaneovih sinova: Svu četvoricu FIFA navodi kao ilegalne transfere djece

Real je kažnjen zbog Zidaneovih sinova: Svu četvoricu FIFA navodi kao ilegalne transfere djece

Foto: Guliver Images/Getty Images

KAZNA zabrane registriranja igrača tijekom iduća dva prijelazna roka, ljetnog 2016. i zimskog 2017., koju je FIFA jučer odrezala Realu i Atleticu, jer su kao i Barcelona (kažnjena 2015.) potpisivali maloljetnike, izazvala je burne reakcije u oba madridska kluba koji su odmah najavili da će se žaliti.

U Realu ističu kako je kazna njima posebno apsurdna i bez valjanog uporišta, jer se u FIFA-inoj odluci o embargu Realu na registraciju igrača, kao primjer igrača koje je klub doveo ilegalno, navode sva četiri sina Zinedina Zidanea, dugogodišnjeg igrača, dužnosnika i odnedavno trenera Reala.

Enzo, Luca, Theo i Elyaz Zidane igraju u mladim kategorijama Reala, gdje ih smatraju velikim talentima, a Enzu je u Castilli, rezervnoj momčadi, otac do prije deset dana bio i trener.
Luca, iznimno perspektivni golman, posebno je istaknut u FIFA-inom izvješću kao primjer ilegalnog transfera malodobnika, odnosno djeteta. Rođen je u Marseilleu 1998., ali u Madridu živi već od četvrte godine, kada mu je otac počeo igrati za Real, u čijim najmlađim kategorijama je Luca još od šeste godine života.

Sve ovo u Realu navode kao temelj za žalbu na kaznu jednogodišnje zabrane registracije igrača, jer tvrde kako nisu prekršili nikakva pravila time što im u mlađim kategorijama igraju sinovi klupske legende.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Real dodaje i primjer brata njegovog bivšeg braniča Ezequiela Garaya (koji trenutno igra za Zenit), kao još jedan slučaj za koji ga FIFA neopravdano tereti da je postupio protivno njenom članku 19. o zaštiti maloljetnika:
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara