Real Madrid u Jazinama i na Baldekinu

Real Madrid u Jazinama i na Baldekinu

JEDAN od velikana europske košarke, španjolski Real Madrid večeras će igrati u Jazinama igrati protiv Zadra, a 22. rujna gostovat će u Šibeniku. Utakmica u Zadru počinje u 20 sati.

"Dosad je tijekom godina u spomen na Krešu Ćosića u Zadru bilo nekoliko turnira, ali oni nisu bili na razini koju takav događaj zavrjeđuje. Umjesto beznačajnih turnira odlučio sam organizirati jednu utakmicu, jednu ali vrijednu." – komentirao je za Sportske novosti direktor KK Zadar Giuseppe Giergia dolazak Španjolaca u Zadar, te dodao kako je za njihov dolazak zaslužan i njihov novi trener Božo Maljković.

Giergia je najavio kako će se utakmice s nekim od respektabilnih europskih klubova odigravati svake godine uoči početka sezone u sjećanje na Krešu Ćosića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zanimljivo je da Španjolci nisu tražili novčanu nadoknadu koju inače traže kad dolaze nekom u goste u prijateljskim utakmicama. Zadar će platiti troškove puta i smještaja, a i Šibenka će sudjelovati s tridesetak tisuća kuna, jer Madrižani 22. rujna gostuju na Baldekinu. Cijene ulaznica u Jazinama su 30 i 50 kuna.

Za Zadar i Real Madrid vezana je i jedna zanimljivost. Naime, davne 1968. godine Zadar i Real Madrid sastali su se u tadašnjem Kupu europskih kupova, a utakmica u Zadru bila je prvi sportski televizijski prijenos iz Zadra, reporter je bio Boris Mutić.

Božo Maljković Real Madrid je preuzeo u lipnju ove godine, dosad je u Španjolskoj radio s dva kluba - Malagom (1999-2003) i Barcelonom (1990-1992). Maljković u karijeri ima četiri naslova europskoga prvaka sa tri kluba splitskom Jugoplastikom (1989, 1990), Limogesom (1993) i Panathinaikosom (1996), dok je sa španjolskom Malagom bio pobjednik Koraćeva kupa 2001.

Real Madrid će u novoj sezoni Eurolige gostovati i u Zagrebu, jer se nalazi u skupini A, u kojoj je i Cibona. Za Real Madrid nastupaju Antonis Fotsis, Antonio Bueno Delgado, Mickaël Gélabale, Alberto Herreros Ros, Mario Stojić, Moustapha Sonko, Elmer Bennett , Louis Bullock, Felipe Reyes Cabanas, Patrick John Burke, José Angel Paredes.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara