Redknapp: Kranjčar pripada nama!

"NIKO je fantastičan nogometaš, tip upravo onakvog igrača kakve ja volim. Ima sve: pravu figuru i veliku sposobnost. Mislim da će izrasti u odličnog igrača. Jedino bi sljedeće sezone morao poraditi na kondiciji kako bi se mogao priviknuti na tempo igre u Engleskoj", nije Harry Redknapp mogao dovoljno nahvaliti svog miljenika.

Iako ga toliko voli da ga ljubomorno sakriva od očiju javnosti (subotnji nastup u prvoj postavi protiv Fulhama je značio da je Niko prvi put od dolaska u Pompey spojio dvije utakmice zaredom do početka), Redknapp se svim silama trudi dokazati kako na Kranjčaru počiva Portsmouthova svijetla budućnost.

Trener je decidirano demantirao kako se hrvatski reprezentativac vraća u Hajduk, nakon što je strijelac spektakularnog pogotka na Craven Cottageu izrazio dvojbe o budućnosti u klubu za koji ga veže ugovor, jer ga muči što nije standardan.

Ali, Redknapp inzistira kako sa Kranjčarom ima velike planove: "Iznimno je nadaren i zna s loptom, ali mu treba vremena da se navikne na opterećenja i brzinu engleske lige", ponavlja Redkanpp.

"To nije kritika upućena Kranjčaru, sve što je doživio tu mu je novo i teško mu se priviknuti. Premiership je specifičan po tome što istog trena kada si na lopti, netko te gurne. Ali ipak, Kranjčar mora naučiti da se izbori za loptu prije nego što ga izguraju", slikovit je Redknapp.

Hughes: Kranjčar golove kao što je ovaj protiv Fulhama postiže svakodnevno na treningu

Nikin suigrač Richard Hughes je otkrio da je gol kojim je Kranjčar donio vodstvo na gostovanju u Londonu, jedan od onih kojim zadivljuje igrače na svakom treningu i da će nakon prvijenca u Premiershipu od njega biti još mnogo kandidata za gol mjeseca: "Obzirom da igra na lijevoj strani da ima tako dobru desnu nogu, kada krene u sredinu cijelo igralište mu se otvara"

"Ima tako sjajnu tehniku da može raditi što želi sa obje noge; bilo da se radi o proigravanju ili "pronalaženju" kuta gola, on to stalno radi na treningu", govori Hughes.

"Tako dobro golmana kao što je Antti Niemi je teško savladati, ali je i on ostao ukipljen na mjestu kada je šut doletio. To samo potcrtava jačinu udarca.  To nije ništa novo za nas, jer svaki dan viđamo takve Nikine poteze na treningu", rekao je Hughes, koji je dodao kako je Kranjčar jednostavno odgovorio na trenerov zahtjev, koji je poželio da što više igrača zabija golove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara