Redknapp: Namještaju mi jer ne žele da budem engleski izbornik!

NADE da bi Harry Redknapp mogao postati engleski izbornik , rasplinule su se prekjučerašnjim uhićenjem u sklopu antikorupcijske akcije engleskog nogometa - tako barem tvrdi sam Redknapp koji se nakon puštanja iz pritvora požalio kako nakon ovog više nema nikakve šanse zasjesti na vruću stolicu Gordog Albiona.

Redknapp tu ne staje već tvrdi da ne može biti slučajnost da se takva akcija uhićenja njega, ali i bivšeg prvog čovjeka Portsmoutha Milana Mandarića, odvila baš u vrijeme općeg grabeža za McCLarenovog nasljednika.

"Happy je potpuno revoltiran zato što mu je uhićenje uništilo svaku nadu da bi mogao postati McClarenov nasljednik. Mnogo ljudi ga je već vidjelo na toj poziciji, a on je i sam smatrao da ima realne šanse za tako nešto", otkrio je engleskim novinarima izvor blizak treneru s Pompeya i dodao:

"Nakon svega, Harry smatra da tajming ovog uhićenja ne može biti slučajan i da mu je netko postavio kajlu kako bi ga izbacio iz utrke za izbornika. Ovo se sve više pretvara u lov na vještice i grabež za posao izbornika."

Iako je jučer pokušao oprati svoje ime tvrdnjama da je njegovo privođenje bilo samo informativne naravi i da je s policijom surađivao u službi razotkrivanja pravih krivaca, popularni Harry je danas navodno potpuno pao u depresiju jer je svjestan da šanse za izborničko mjesto više ne postoje.

"Kako sad stvari stoje čelnici saveza ga zaobilaze u širokom krugu, iako je potpuno nevin", zaključuje Redknappov prijatelj.

Kranjčarov heroj pušten uz jamčevinu

S druge strane jedan od šestorice uhićenih je i Milan Mandarić, srpski tajkun sa američkom putovnicom,  koji je danas uz jamčevinu pušten iz londonske policije te će na slobodi biti do veljače 2008. godine, priopćila je londonska policija.

Prema izvješću BBC-a, nekadašnji prvi čovjek Portsmoutha u čijem je vlasništvu danas Leicester City, istražiteljima za gospodarski kriminal ponudio maksimalnu suradnju u daljnjem tijeku istrage, a potvrdio je to i Mandarićev glasnogovornik.

"Gospodin Mandarić obvezao se da će surađivati s policijom u nastavku istrage, ali neće davati izjave za javnost dok istraga na završi." - istaknuo je glasnogovornik, potvrdivši pri tom da je Mandarić ispitivan zbog sumnje da je sudjelovao u pranju novca.

Na dnevnom redu bio je transfer Amdija Fayea iz francuskog Auxerrea u Portsmouth u kolovozu 2003. godine, kao i odlazak istog igrača iz redova Mornara u Newcastle, u siječnju 2005. godine. Policija pod povećalom već duže vrijeme drži poslovne knjige premierligaških klubova, ali i klubova iz druge lige. Sumnjivo je, prema navodima britanskog tiska, 17 transfera igrača u pet različitih klubova.

D.R./M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara