Redknapp: Niku Kranjčara je nemoguće zamijeniti

Redknapp: Niku Kranjčara je nemoguće zamijeniti

NIKO KRANJČAR je igrač kojeg je nemoguće zamijeniti, priznao je Harry Redknapp nakon što je čuo da njegova momčad ostaje bez svog glavnog kreativca. Niko Kranjčar bi zbog operacije mogao propustiti ostatak ove godine, a prema najoptimističnijim bi se prognozama mogao vratiti krajem studenog. Operacija koja je jučer provedena u bolnici u Basingtokeu prošla je uspješno, ali Kranjčara sad ipak čekaju štake na kojima će biti oko šest tjedana nakon čega počinje faza rehabilitacije.

Velik je to udarac za Harryja Redknappa koji je igru Portsmoutha početkom prošle sezone gotovo sasvim podredio Niki; do te mjere da je čak i promijenio formaciju kako bi bolje iskoristio talent hrvatskog veznjaka. Eksperiment je uspio; prošle sezone Portsmouth je ubilježio svoju najbolju sezonu u posljednjih nekoliko desetljeća.

"Ne mogu vam opisati koliko mi je žao što mu se to dogodilo", govori trener Mornara koji alternacije za Kranjčara traži u Armandu Traoreu i Jeromeu Thomasu, ali i sam zna da ga oni neće moći dostojno zamijeniti. "To je ogroman udarac za momčad. Igrača takvih sposobnosti nije moguće zamijeniti, svaka momčad treba 'svog Kranjčara'. On je vrlo važan igrač, poseban talent kakvih nema puno. Imamo druge igrače koji mogu popuniti tu poziciju, ali Kranjčara nije moguće zamijeniti", rekao je trener Mornara engleskim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam s njim i drago mi je da je ostao pozitivan usprkos svemu. Nadamo se kako bi se mogao vratiti na teren za tri mjeseca, ali nismo još sigurni. Vidjet ćemo kako će teći oporavak", kazao je Redknapp, te se, naravno, požalio na okolnosti u kojima je Kranjčar ozlijeđen.

"To je problem s međunarodnim utakmicama, problem koji imaju svi klupski treneri. Svi smo u istom brodu. Svaki put kad važni igrači odlaze igrati za reprezentaciju, brinemo se hoće li se vratiti ozlijeđeni ili preumorni. To je strašno frustrirajuće, ali što možemo?"

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara