Redknapp: Samo Eduardo zna je li namjerno pao

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

"SAMO Eduardo zna je li namjerno pao u utakmici protiv Celtica", napisao je Harry Redknapp u svojoj kolumni u engleskom tabloidu The Sun.

“Vjerujem da su namjerna padanja rijetka. Jednako tako vjerujem da niti jedan igrač ne izlazi na travnjak s instrukcijom trenera da padne ukoliko će to činiti razliku između pobjede i poraza. Niti Arsene Wenger niti Alex Ferguson ne bi na takav način savjetovali igrača u svlačionici prije utakmice”, dio je misli Redknappa koji predlaže i rješenje koje bi okončalo simulacije.

“Postoji jednostavno rješenje, a nije niti neka novotarija. Prošle sezone su moji Spursi vodili 2:0 protiv Manchester Uniteda kada je naš vratar iskoračio u duel s Unitedovim Michaelom Carrickom. Kontakta nije bilo, a sviran je jedanaesterac iz kojeg su postigli pogodak, a mi smo zbog toga poraženi 5:2. Vidio sam odmah na monitoru koji je vrtio snimku da penala nije bilo, a mogao je to vidjeti i četvrti sudac da nije svima govorio kako se nalaze metar izvan prostora u kojem se smiju nalaziti.”

“U Eduardovom slučaju sve je moglo biti rješeno već ondje, pa bi ne bi došlo do zavrzlame između ponajboljeg svjetskog nogometnog kluba i Europske nogometne organizacije (Uefe). Tko zna je li Eduardo namjerno pao? Kao što sam rekao, samo on. Gotovo je nemoguće sucu ustvrditi namjeru s tek jednim letimičnim pogledom na situaciju.”

“Ponekad se napadač brzo sjuri prema golu, golman izađe prema njemu i tada on pokuša u brzini promijeniti smjer. Katkad ga da izbaci iz ravnoteže, pa padne. Suci to ne znaju, jer to nikada sami nisu napravili”, dodao je Redknapp podsjetivši na Francisa Leeja i Paola Di Canija, koji su stekli reputaciju zahvaljujući sličnim potezima.

“Kako god završio Eduardov slučaj, možda i uspješnom tužbom Arsenala, on će imati takvu reputaciju. A, i suci bi mogli biti na strani braniča koji bi u duele s njim mogli ulaziti s mislima da će se izvući padne li on”, zaključio je Redknapp.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara