Redknapp: Samo Eduardo zna je li namjerno pao

Redknapp: Samo Eduardo zna je li namjerno pao

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

"SAMO Eduardo zna je li namjerno pao u utakmici protiv Celtica", napisao je Harry Redknapp u svojoj kolumni u engleskom tabloidu The Sun.

“Vjerujem da su namjerna padanja rijetka. Jednako tako vjerujem da niti jedan igrač ne izlazi na travnjak s instrukcijom trenera da padne ukoliko će to činiti razliku između pobjede i poraza. Niti Arsene Wenger niti Alex Ferguson ne bi na takav način savjetovali igrača u svlačionici prije utakmice”, dio je misli Redknappa koji predlaže i rješenje koje bi okončalo simulacije.

“Postoji jednostavno rješenje, a nije niti neka novotarija. Prošle sezone su moji Spursi vodili 2:0 protiv Manchester Uniteda kada je naš vratar iskoračio u duel s Unitedovim Michaelom Carrickom. Kontakta nije bilo, a sviran je jedanaesterac iz kojeg su postigli pogodak, a mi smo zbog toga poraženi 5:2. Vidio sam odmah na monitoru koji je vrtio snimku da penala nije bilo, a mogao je to vidjeti i četvrti sudac da nije svima govorio kako se nalaze metar izvan prostora u kojem se smiju nalaziti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Eduardovom slučaju sve je moglo biti rješeno već ondje, pa bi ne bi došlo do zavrzlame između ponajboljeg svjetskog nogometnog kluba i Europske nogometne organizacije (Uefe). Tko zna je li Eduardo namjerno pao? Kao što sam rekao, samo on. Gotovo je nemoguće sucu ustvrditi namjeru s tek jednim letimičnim pogledom na situaciju.”

“Ponekad se napadač brzo sjuri prema golu, golman izađe prema njemu i tada on pokuša u brzini promijeniti smjer. Katkad ga da izbaci iz ravnoteže, pa padne. Suci to ne znaju, jer to nikada sami nisu napravili”, dodao je Redknapp podsjetivši na Francisa Leeja i Paola Di Canija, koji su stekli reputaciju zahvaljujući sličnim potezima.

“Kako god završio Eduardov slučaj, možda i uspješnom tužbom Arsenala, on će imati takvu reputaciju. A, i suci bi mogli biti na strani braniča koji bi u duele s njim mogli ulaziti s mislima da će se izvući padne li on”, zaključio je Redknapp.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara