Reja: Regionalna liga bez Srba jedini je spas za hrvatski nogomet

Reja: Regionalna liga bez Srba jedini je spas za hrvatski nogomet

Tekst: G.Š.
Foto: Pianetaazzuro.it


BIVŠI trener Hajduka Edoardo Reja riješio je sve formalnosti s Hajdukom te u utorak posjetio Split kako bi odjavio boravište i riješio posljednje birokratske stvari. Za Split ga ne veže više ništa osim sjećanja, a novi trener Lazija otkrio je kako se zalaže za suradnju dvaju klubova.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju ponovio je kako je ostao vezan za sredinu i klub te da to misli potvrditi suradnjom između dvaju klubova. Ako spasi Lazio, volio bi dogovoriti prijateljsku utakmicu ili suradnju među mlađim kategorijama.

"To sam obećao i predsjedniku Svaguši. Baš kao što sam se zauzeo da na turnir Trofej Marjana mladih momčadi u svibnju dođu juniori Lazija ako ne budu imali svojih prvenstvenih obveza", rekao je talijanski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reja je tad rekao kako je stigao u klub u kojem je teže raditi, a odluku objasnio velikom željom Lazija i izazovom koji nije mogao odbiti. Vjeruje da je Stanko Poklepović naslijedio momčad u dobrom stanju i da je napravio pametno što nije puno mijenjao.

"Poklepoviću dajem sve komplimente, nastavio je odakle sam ja stigao. Da je imao teškoća, bilo bi mi teško, neugodno, plašio sam se kako će novi trener nastaviti, kojim putem. Svaki uspjeh Hajduka glazba je za moje uši. Naravno da je i Poklepović dao nešto svoga, ali kad vidite sastav, to je ta momčad koju smo postavili na šine, na tračnice još u Marbelli", rekao je Reja između ostalog Slobodnoj Dalmaciji.

Pričao je potom iskusni strateg o šansama Hajduka u Kupu, a iskazao je svoje mišljenje i o regionalnoj ligi.

"Jedina ideja da se spasi hrvatski nogomet je regionalna liga. U redu, bez Srba, razumijem vas, ratni ožiljci su teški i još svježi, iako su i Italija i Austrija u povijesti ljuto ratovale, pa je i to vrijeme prošlo. No, neću o tome, pustimo Srbe sa strane. Liga u kojoj bi s ekipama iz Hrvatske bili i klubovi iz Bosne, Sarajevo i Željezničar, pa Slovenci, Olimpija i Maribor, možda i Austrijanci, dala bi veći motiv, bolje utakmice. Igrači bi imali izazov, publika bi gledala bolji nogomet. Mislim da o tome trebate povesti računa", savjetuje Reja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara