Reja: Štimac je veliki karizmatik, treba biti jako oprezan protiv Zagreba jer nemaju što izgubiti

Tekst: V.B.
Foto: Cropix

TRENER Hajduka Edoardo Reja bio je vrlo zadovoljan uvjerljivom pobjedom u Varaždinu. Talijan shvaća kako sada nije vrijeme za opuštanje, već da je slavlje u Varaždinu samo stepenica na putu povratka Hajduka u vrh hrvatskog nogometa.

"Nakon ove uvjerljive pobjede u gostima, u ovoj teško situaciji za Hajduk, moram biti zadovoljan kako smo odradili cijelu utakmici. Imam samo riječi hvale za svoje igrače. U odnosu na prošle utakmica vidi se taktički napredak, zaista su moji igrači odradili sve što sam tražio", rekao je trener Hajduka Edoardo Reja.

"Što se tiče taktičkog dijela posebno sam zadovoljan s bokovima, Šerićem i Oremušem koji su odlično odigrali, držeći se svih naputaka. Također smo odlično zatvorili njihovog najboljeg igrača Mumleka, tako da su domaćini bili gotovo bezopasni. Ova pobjeda mora nam biti podstrek za dalje, ne smijemo se sada opustiti i misliti da je naš posao gotov. Nismo mi riješili svoje probleme s ovom pobjedom, ovo je samo jedan dobar temelj za dalje", dodao je Reja.

"Cernat je jedna od ključnih figura ovoga Hajduka"

Posebno dobro je u Varaždinu odigrao Cernat, koji će prema riječima talijanskog stratega biti vrlo važna figura u momčadi Bijelih.

"Cernat je kao zadnji vezni vrlo dobro odigrao. Sjajno je proigravao bokove i vrlo sam zadovoljan njime. Međutim, on je na tom mjestu imao puno prostora i vremena za odigrati kvalitetnu loptu koju posjeduje, međutim povratkom Skoke i Andrića, namjeravam ga gurnuti naprijed, gdje po vokaciji spada. No, tu dolazimo do pitanja kako će se on snaći da tom mjestu gdje će imati puno manje prostora i gdje je puno duel igre", objasnio je talijanski strateg na klupi Hajduka.

"Štimac će sve napraviti da pobijedi na Poljudu"

Sljedeći izazov zove se Zagreb, koji je na trenersku klupu doveo karizmatičnog Igora Štimca.

"Ovaj vikend dolazi nam Zagreb, koji nema što izgubiti, dok s druge strane mi moramo pobijediti kako bi nastavili ovaj pozitivan niz. Nema sumnje da ta utakmica neće biti šetnja, treba je maksimalno ozbiljno shvatiti. Kao što znate oni su promijenili trenera, a Štimac je karizmatik koji će znati promijeniti lošu atmosferu. Nema sumnje da će sve napraviti kako bi na Poljudu pobijedio ili makar izvukao bod", napomenuo je trener Splićana.

"Štimac ima jak karakter, a bio je kapetan u gotovo svakom klubu kojem je igrao. Takvo nešto ne možeš kupiti, s time se rodiš ili ne. Nema sumnje da će on taj karakter prenijeti na svoje igrače, baš kao što je to radio i dok je bio igrač.

"Nikada nisam radio sa 30 igrača na treningu, nema sumnje da taj broj treba što prije smanjiti"

Za utakmicu sa Zagrebom Reji se vraća Ibričić i vjerojatno Skoko koji se priključio treninzima, dok se još ne znam što će biti s Ahmadom Sharbinijem. Slijedom toga potekla je rasprava o velikom broju igrača u kadru Hajduka. Reja je priznao da taj broj mora drastično smanjiti.

"Iskreno još ne mogu ocijeniti pravu kvalitetu svih igrača, niti za sada još ne mogu odrediti konačan broj igrača koje ću koristiti. Vjerujem da će to biti grupa od 22-23 igrača, više od toga ne trebam, tek po jednu zamjenu za svako mjesto u momčadi. Kada završim oformljavanje te grupe i finaliziram taktičku konstrukciju to je to, nisam od onih koji puno mijenjaju i koji stalno rotiraju igrače. Znate, nikada nisam radio s ovoliko (tridesetak) nogometaša i to nije dobro. Ipak, morat ću pričekati zimske pripreme prije no što taj broj drastično smanjim i vidim tko mi treba, a tko ne. Ti što izvise mogu ići na posudbu", rekao je Reja.

"Ideja od rezervnoj momčadi je dobra, ali smatram da mi igrači koji treniraju u njoj i za nju igraju prijateljske utakmice ne mogu puno pomoći meni. Pogotovo jer neće biti u drilu službenih utakmica, niti mogu odgovarati za njihovu tjelesnu spremu pošto neće biti pod mojim nadzorom", dodao je Reja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara