Reli: Otvaranje sezone u Monte Carlu

VEĆ tradicionalno nova sezona svjetskog prvenstva u reliju započinje u Monte Carlu.

Koncem ovoga tjedna Monte Carlo će 72. put ugostiti najbolje relijaše svijeta. Naslov svjetskog prvaka brane Norvežanin Petter Solberg, te Citroen kod konstruktora. Na sceni se pojavilo mnoštvo novih imena, a niz vozača se zbog novih pravila (dva vozača u momčadi) oprostio od nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ove sezone na startu relija MC će se pojaviti rekordno mali broj posada (48), a u najboljim vremenima na startu je bilo 180 posada. Vozači će morati proći 1413 kilometara, od toga 15 brzinskih ispita u dužini 389 kilometara.

Umjesto šest sezonu će otvoriti pet momčadi. Hyundai je odustao od nastupa, a Škoda će se relijaškoj karavani pridružiti tek u kolovozu. za naslov će se boriti Citroen, Peugeot, Ford, Subaru te Mitsubishi. Svaka momčad ima pravo na dva vozača, zbog čega su neke od legenda ovog sporta ostali bez angažmana. Od relija su se oprostili Finac Tommi Makinen, Britanci Richard Burns, te Colin McRae.

"Očekuje nas teška i naporna sezone. Pojavilo se nekoliko mladih vozača gladnih uspjeha, zbog čega će ovo biti iznimno zanimljiva sezona," kazao je aktualni svjetski prvak, Solberg.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara