Reljić za Index najavio borbu karijere protiv dva metra visokog Pauka

Razgovarao: Marko Petrak
Foto: Index, Dave Mendel (Sherdog)

GORANA RELJIĆA, hrvatskog UFC borca, u subotu u Las Vegasu čeka ispit zrelosti u obliku Amerikanca Kendalla Grovea. Nakon poraza u australskom Sydneyju od CB Dollayaja, Zadraninu treba pobjeda ukoliko želi biti siguran u svoju budućnost u najboljoj svjetskoj MMA organizaciji.

> Video - Index na posljednjem Reljićevom treningu: U Las Vegasu ćete vidjeti novog borca!

Na istom ćemo eventu kao borbu večeri vidjeti dugo najavljivani okršaj za ujedinjenje teškaške titule između Brocka Lesnara i Shanea Carwina. Nažalost, zbog predugog jezika Reljićevog protivnika Grovea koji je kritizirao politiku televizije Spike, njihova je borba pomaknuta u uvodni dio i neće biti na programu TV prijenosa.

Reljić je u razgovoru za Index otkrio kako planira pobijediti Amerikanca, prokometirao borbu Lesnara i Carwina, ali se i osvrnuo na subotnji prvi poraz u karijeri Fedora Emelianenka.

Samo je nekoliko dana do borbe. Kako su prošle pripreme?

"Pripreme su prošle dobro, bilo je nekih zdravstvenih problema, ali sve je riješeno na vrijeme. Kondicijski sam se spremio kao da imam borbu na pet rundi. Mislim da to govori dovoljno. Promijenio sam pristup svemu. Od prehrane pa nadalje..."

Na čemu si posebno radio za ovu borbu?

"Radio sam na svemu kao što i uvijek treniram. To znači puno hrvanja, no najviše boksa."

Čega se najviše moraš bojati kod svog protivnika?

"Kendall je opasan ako mu dopustite da diktira tempo borbe. Također ima dobar klinč i odlična koljena."

S obzirom na posljednju borbu i poraz, koja je razlika u pristupu za ovu?

"Smatram da sam sada puno zreliji nakon što sam izgubio posljednji meč u Australiji, a i polako se iskristalizirala situacija oko mene. U svakom slučaju, danas sam puno kompletniji borac."

Taktika? Stojka ili parter?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih previše o tome, spreman sam za sve i pripremio sam se za sve situacije. Imam plan, međutim, najbolje ću osjetiti situaciju kada uđem u kavez i krenem."

Što bi mogao istaknuti kada su u pitanju tvoji treninzi u Americi?

"Treniram s puno kvalitetnih boraca, pogotovo kada je u pitanju hrvanje. U timu imam i američkog olimpijca slobodnim stilom koji će mi također biti u kutu. Tu je i moj trener za ruke Goran Babić s kojim dosta radim tehničko-taktički dio u ovom trenutku."

Zanimljivo, Grove je još viši od tebe i teško ćeš se ikada u karijeri ponovno sučeliti s tako visokim borcem u srednjoj kategoriji. Je li to tvoja ili njegova prednost?

"On je viši, ali ne toliko da bi to značilo nešto drastično. Iskreno mi je svejedno."

Jesi li razočaran zbog Kendallove izjave koja je dovela do toga da vam je borba pomaknuta u uvodni dio programa?

"Što se Kendallove izjave tiče, što da vam kažem, ima stvari koje se isplati komentirati i onih kojima komentar ne treba. Mislim da ne trebam dalje."

Glavna borba večeri je spektakl, odnosno okršaj za ujedinjenje teškaške titule između Shanea Carwina i Brocka Lesnara. Koja su tvoja predviđanja?

"Ne znam stvarno, ne bavim se previše predviđanjima tako da bih teško mogao znati tko će pobijediti. To je jako zanimljiv meč. Mislim da je u ovom trenutku upitno Lesnarovo zdravlje nakon svega."

U subotu je prvi put u karijeri poražen Fedor Emelianenko. Jesi li iznenađen?

"Fedor je izgubio, no smatram da su se sada svi 'pametni' našli pametovati, pljuvati i mudrovati kada je poražen. Reći ću samo jedno. Čovjek je ostao velik u porazu i to me oduševilo. Primio je tu činjenicu kao veliki šampion, što i jest i zato mu kapa dolje. Ne shvaćam kako ljudi ne razumiju da čovjek s godinama ne postaje brži i jači nego obrnuto. Na koncu, niti on nije savršen. Dao je neke od najboljih borbi u povijesti MMA-a i takvog ću ga pamtiti."

Poznaš Werduma? Što možeš reći o njemu?

"Da, trenirao sam s Werdumom u Hrvatskoj i mnogo puta u Španjolskoj. Njegov jiu-jitsu je savršen i odradio je ono što najbolje zna u najboljem trenutku."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara