Renate Goetschl kraljica spusta i u San Sicariu

RENATE GOETSCHL je kao vino: što starija to bolja. San Sicario i 7. spust skijašica ovogodišnjeg Svjetskog kupa je bila još jedna njena pobjeda. Očitala je lekciju konkurenticama, u prosjeku 7 do 10 godina mlađima od nje.

Podij je bio "austrijski": Gergl je na drugom mjestu zaostala 1 sekundu i 17 stotinki, Maria Holaus 1.35. Amerikanke Kildow i Mancuso koje sporadično ove sezone "skidaju" Austrijanke sa podija zatvorile su prvih pet, sa sekundu i pol odnosno sekundu i 75 stotinki zaostatka.

Stazu dugu 2,5 km, na kojoj su prošle godine održane ženske utrke Olimpijskih igara, a koju Renate Goetschl baš i ne voli (nije bila baš uspješna na Igrama ) jer je po njenom mišljenju suvise lagana, provezla je ovoga puta bez greške, "zatvorena" u niskom položaju od starta pa kroz skoro sve zavoje do cilja za 1 minutu 51 sekundu i 65 stotinki vozeći prosječno 92 km na sat.

Bio je to 374. nastup 31-godišnje Renate Goetschl u Svjetskiom kupu i 44.pobjeda, treća uzastopna i 23. u spustu i 99.podij! Naslov "Kraljica brzine" joj sasvim pristaje: trenutno vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa, poretku za spust i superveleslaomu.

M.J.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara