Repeša: Prije Turske otpadaju najmanje trojica

Repeša: Prije Turske otpadaju najmanje trojica

GOTOVO tri sata trajao je prvi trening Jasmina Repeše na početku "najvažnijeg dijela priprema" hrvatske košarkaške reprezentacije za rujansko EP. Nakon turnira u talijanskom Bormiju, gdje su naši košarkaši stigli teških ruku i s tek dvije uvježbane akcije, obzirom da se prva pripremna faza zasnivala isključivo na postizanju što veće kondicije, Repeša je žestoko, kako to običava, otvorio završnu fazu uigravanja taktičkih zamisli. 

Traži se agresivna i kontakt igra, uz maksimalnu disciplinu te brži protok lopte u napadu....

"Sve što smo radili po pitanju kondicije sada moramo pretočiti u izgradnju sustava u svim fazama igre. Čini se da imamo dosta vremena za uigravanje, ali to baš i nije tako. Ne smijemo propustiti nijedan trening." - objasnio je  Repeša nakon treninga, kojem su prisustvovali svi njegovi odabranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska će u predstojećim danima biti domaćin 2. Svjetskog kupa, tijekom kojeg će naši reprezentativci demonstrirati trenerove  zamisli u susretima s Velikom Britanijom, Novim Zelandom i Finskom, a vrlo brzo uslijedit će i posljednji pravi test,  Efes World Cup u Turskoj.

"Na Svjetskom kupu priliku će dobiti svi, a prije puta za Tursku otpast će najmanje tri igrača. O tome je još uvijek prerano govoriti, ali ostat će oni koji budu mogli pratiti intenzivan rad." - jasan je izbornik, koji uoči puta za turski Izmir želi u potpunosti izgraditi sustav igre.

"Taj turnir bit će mjerodavan pokazatelj koliko spremni odlazimo na EP." - istaknuo je.

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara