Repeša: Valjda ćemo skupiti 20 igrača koji mogu ući u reprezentaciju

Repeša: Valjda ćemo skupiti 20 igrača koji mogu ući u reprezentaciju

IAKO je košarkaška javnost od izbornika reprezentacije Jasmina Repeše u srijedu očekivala popis od 24 igrača s kojima se kreće u pripremni ciklus uoči kvalifikacija za EP 2007. godine, po tom pitanju u Savezu znaju malo i ništa.

Prerano je, tvrdi izbornik, za imenovanje sretnika.
Jer za dva dana, kad ističe FIBA-in rok za prijavu, u Savezu će, vjerovali ili ne, biti mnogo pametniji.

"Krajnji rok prema FIBA-i za objavu imena je 7. srpnja. S obzirom na stanje u kojem se nalazi veliki broj igrača kandidata, odlučili smo da nećemo žuriti. Znamo da su mogi od njih, pogotovo igrači koji igraju vani, imali objektivnih problema s ozljedama. Čekamo kraj njihove rehabilitacije, i naravno, liječničku dijagnozu." - kazao je Repeša okupljenim novinarima.

"Veliki broj igrača na koje računamo zapravo nisu sigurni. Marko Popović pred kraj sezone imao je velikih problema, Marko Tomas nije ni završio sezonu, Damira Rančića čeka operacija, ne zna se niti što je s ozljedom Marija Kasuna. No, to je idealna prilika da uskoče neki od igrača mlade reprezentacije. Upravo danas s tom idejom krećemo za Daruvar, gdje mladi imaju trening. Da se razumijemo, Hrvatska nema 500 igrača koji konkuriraju za A selekciju. No, 20 bi trebali imati." - dodao je izbornik.

Niti nakon inzistiranja da nam Repeša barem okvirno priloži mogući sastav momčadi, nismo se pretjerano usrećili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogli smo danas staviti na listu 30 igrača, no s obzirom na stanje, bilo bi to jako neozbiljno od nas. Što da u slučaju nekog otkaza, iz ovog ili onog razloga, moramo skinuti s popisa deset igrača? Pa nećemo se valjda svaki dan zivkati i kalkulirati." - kazao je Repeša u to ime.

Otkaz Gordana Giričeka nije nikakva novost, kao ni izostajanje Nikole Vujčića iz kvalifikacija. Repeša se morao ponoviti i reći da nema igrača pred kojim će klečati s namjerom da ga odjene u reprezentativni dres. "Ova reprezentacija treba pomoć, ali i igrači trebaju pomoć reprezentacije" - fraza je koje smo se naslušali, no očito da nam ne gine ponavljanje gradiva.

U Savezu, dakle, sve po starom. I uz sve tekuće probleme, ipak je to ono što najviše zabrinjava.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara