Reprezentativci: Bišćan treba momčadi, ali tek nakon isprike

Reprezentativci: Bišćan treba momčadi, ali tek nakon isprike

KAPETAN hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, kao i veznjaci Jerko Leko i Jurica Vranješ, smatraju da se Igor Bišćan treba reprezentaciji, ali tek nakon što se igrač engleskog Liverpoola ispriča za napuštanje reprezentacije prije kvalifikacijske utakmice s Bugarskom, piše Večernji list.

Podsjećamo, izbornik Zlatko Kranjčar ovih je dana javno izjavio kako će usprkos tvrdom stavu predsjednika HNS-a Vlatka Markovića poslati pozivnicu Igoru Bišćanu, koji u svom Liverpoolu u zadnje vrijeme igra sve bolje.

Po pitanju povratka Igora Bišćana u reprezentaciju oglasili su se i reprezentativci. Tako kapetan momčadi Niko Kovač smatra da "svaki čovjek zaslužuje šansu", ali misli da bi se Bišćan prije povratka ipak trebao ispričati.

"Prvo se treba ispričati, svima nama u reprezentaciji, HNS-u, javnosti. Njegov potez nije bio korektan, ipak je to reprezentacija. Ako se kaje, zašto ne bi bio pozvan, ali ako se ne kaje, onda bi se to moglo ponoviti." – kazao je Kovač.

Sličnog su mišljenja Jerko Leko i Jurica Vranješ. Leko tako misli da Bišćan po igračkim sposobnostima svakako zaslužuje poziv u reprezentaciju, bez obzira na to što je napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, Igor bi se svakako trebao ispričati." – dodao je Leko. Jurica Vranješ je s Bišćanom igrao još u mladoj reprezentaciji, te dobro poznaje njegove kvalitete.

"Igrali smo zajedno u mladoj reprezentaciji i odličan je, sada i standardan u Liverpoolu. Ja sam za njegov povratak, gledajući njegove igračke kvalitete. A što se ostaloga tiče, ne bih u to ulazio." – kazao je Vranješ.

No, Marković je u srijedu na novinarski upit iz Večernjeg lista burno reagirao na spominjanje Bišćana: "Baš me briga za Bišćana i za Kranjčara. Zna se što je čiji posao."

Možda bi netko trebao podsjetiti Markovića da je, barem u civiliziranim državama, pozivanje igrača u reprezentaciju posao izbornika reprezentacije, a ne predsjednika nogometnog saveza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara