Reprezentativci podržali Bišćanov povratak, Cico polako popušta

NAKON kapetana Nike Kovača i njegovog zamjenika Igora Tudora, sve više hrvatskih reprezentativaca oglasilo se u javnosti pružajući podršku Igoru Bišćanu i njegovom povratku u reprezentaciju.

Tako je napadačka zvijezda Werdera, Ivan Klasnić, kazao kako ne zna detalje o Bišćanovom napuštanju reprezentacije, ali smatra da se radi o izvrsnom igraču.

"Dobar je momak, dobar igrač i dobar Hrvat. Ovog proljeća igra izvanredno i jedan je od najzaslužnijih za Liverpoolov plasman u polufinale Lige prvaka. O tome hoće li biti reprezentativac odlučuju drugi. Poštujem svaki rasplet. Ako je to bitno, ne bih imao ništa protiv." – kazao je "Killer Klasnić" u razgovoru za Sportske novosti.

Slično razmišlja i prvi vratar reprezentacije, Tomo Butina, koji smatra da je Bišćanova igračka klasa neupitna.

"Igor na terenu izgleda fenomenalno. Nisam siguran da među nama, kandidatima za reprezentaciju, ima boljeg. Igor je podjednako uspješan na nekoliko pozicija." – izjavio je Butina.

Veznjak kijevskog Dinama, Jerko Leko, također smatra da je Igor Bišćan potreban hrvatskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glupo je govoriti o tome treba li Bišćan reprezentaciji. Ja sam za, no na potezu su drugi. Pitanje je tko se kome treba ispričati." – kazao je Leko.

Potaknut reakcijama reprezentativaca koji žele Bišćanov povratak, svoje je tvrdoglavo odbijanje mogućnosti Igorovog povratka bez isprike ublažio i sam izbornik Zlatko Kranjčar.

"Ako je itko bio inicijator Bišćanovog povratka u reprezentaciju, onda sam to bio ja. Otkad sam postao izbornik. Očigledno, proslakom vremena svi postajemo mekaniji, ne želimo izgubiti kvalitetnog igrača." – kazao je Cico za Jutarnji list, pa dodao: ""Pratim ga od ranije, ali o trenutku njegova pozivanja u reprezentaciju ću odlučiti samo ja. Hoće li se to dogoditi i u koje vrijeme, to ne znam... ako vidimo da nam je potreban."

Izbornik je poseban naglasak stavio na najnovije javne istupe reprezentativaca predvođenih Nikom Kovačem i Igorom Tudorom, koji traže Bišćanov povratak neovisno o isprici.

"Pozitivno je što se izjašnjavaju, i to je već veliki pomak. To je bitno jer pokazuje kako se mogućim Bišćanovim dolaskom u reprezentaciju neće pokvariti atmosfera. Suprotan slučaj bio bi vrlo opasan. Do Bugarske je preostalo više od mjesec i pol i nema smisla sad govoriti o pozivima. Svašta se može dogoditi i standardnim igračima. Vidjet ćemo hoće li nam biti potreban tada ili neće." – zaključio je izbornik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara