Reuters: Borba Janice i Anje Paerson tek je pred nama

SKIJAŠKA elita iz Lake Louisea seli se u Aspen, gdje će se održati treća ovosezonska utrka Svjetskog kupa za skijašice. Naša Janica Kostelić i njena vječna rivalka Anja Paerson tek će započeti napetu borbu za naslov najbolje svjetske skijašice u Svjetskom skijaškom kupu.

Kako piše Reuters, iako Kostelić i Paerson dominiraju Svjetskim skijaškim kupom posljednjih pet godina, prošlog vikenda u Lake Louiseu bile su gotovo neprimjetne.

Šveđanka Paerson nije uspjela osvojiti niti jedan bod u dva spusta i u super G-u, dok je najbolji rezultat Janice Kostelić 12. mjesto u prvom spustu.

Od obje skijašice očekuje se da preuzmu inicijativu u Svjetskom kupu nakon što u Koloradu započnu s tehničkim disciplinama, počevši sa slalomom koji je na rasporedu u nedjelju.

Od sedam utrka na kojima je Janica nastupala u Aspenu, na pobjedničko postolje penjala se čak pet puta, uključujući i dvije pobjede, lani i 2000. godine, dok je Paerson prva bila 2002.

Janica Kostelić, ukupna pobjednica Svjetskog Kupa 2001. i 2003. godine te Pearson pobjednica posljednje dvije godine u Aspenu su vodile napetu borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paerson je 2002. za 0.41 sekundu bila bolja od Janice, a ona je prošle godine pretekla Šveđanku s velikih 1.21 sekunde prednosti.

No, podsjetimo kako je prošle godine u Aspenu Finkinja Tanja Poutiainen potukla kako Janicu, tako i Anju, te je odnijela pobjede u dvije discipline, slalomu i veleslalomu.

Sjajna Kristina Koznick nastojat će Ameriku i ove godine dovesti do jednog od mjesta pobjedničkog postolja. 29-godišnjakinji to može uspjeti također u slalomu i veleslalomu, no pogled joj je i dalje usmjeren prema Torinu.

"Ono što sam naučila u svojim dosadašnjim olimpijskim nastupima stalo bi u rečenicu - sve je moguće. Ipak, Torino želim napustiti s dvije medalje." - kazala je Kristina.

"Teško je predvidjeti tko će, pak, za Aspen biti u potpunosti spreman. Kostelić i Paerson teške su suparnice, a bit će još novih imena. Osobno se nadam kako ću ja biti ta koja će odnijeti pobjedu." - kazala je Amerikanka Kristina Koznick.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara