Reuters: Bugari pod ogromnim pritiskom uoči susreta s Hrvatima

SPORTSKI analitičar ugledne novinske agencije Reuters piše kako će Bugarske nade za plasman na SP 2006 u potpunosti ishlapjeti ukoliko Bugari u Sofiji ne uspiju pobijediti Hrvate, koji bi bilo zadovoljni i s bodom.

U najavi subotnje kvalifikacijske utakmice između Bugarske i Hrvatske, Reuters prenosi izjavu bugarskog izbornika Hriste Stoičkova, koji je sve sažeo u par rečenica: "Mi nemamo nikakvu alternativu. Idemo po pobjedu i tri boda. Jedino nas trijumf ostavlja u igri za Njemačku. Jako dobro sam upoznat s igrom našeg suparnika. Radi se o odličnoj momčadi, no mi smo bolji."

Podsjetimo, Bugarska zaostaje za Hrvatskom na tablici kvalifikacijske Skupine 8 za čak pet bodova – Hrvatska vodi s 13 bodova, slijedi Švedska s 12, dok je Bugarska u pet utakmica osvojila samo 8 bodova.

Reuters piše kako će Bugari po uputama svog izbornika Stoičkova u Sofiji od prve minute krenuti u opći juriš prema hrvatskom golu, te dodaje kako je hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar kazao kako se u Sofiji neće braniti nego napadati.

"Naš cilj je pobjeda, iako nećemo biti nezadovoljni s remijem. No, svjesni smo da nam defanzivna igra neće donijeti ništa dobro." - kazao je Cico.

Bugarski mediji već neko vrijeme "nabrijavaju" javnost na pobjedu nad vrlo dobrim Hrvatima, piše Reuters, pa dodaje da je pritisak javnosti i medija za bugarsku reprezentaciju još jedan otežavajući faktor.

"Bugari su pod velikim pritiskom. Moraju pobijediti u svih pet preostalih utakmica ako se žele kvalificirati za SP. S druge strane, mi smo svjesni svojih kvaliteta, tako da uopće ne razmišljam o mogućnosti poraza u Sofiji." - kazao je Kranjčar u razgovoru za Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija piše kako Stoičkov dobro poznaje hrvatsku reprezentaciju, te očekuje žestoku i napetu borbu, a od svojih igrača zahtijeva da maksimalno disciplinirano u djelo provedu njegove taktičke zamisli.

Najbolji bugarski napadač Dmitar Berbatov ne živi u uvjerenju da će Bugarska lako svladati Hrvate, dapače.

"Znam da svi od mene očekuju pogodak. No, jedino je bitno da mi pobijedimo. Utakmica protiv Hrvatske za svakog od nas bit će pitanje život ili smrti i igrači već tjednima žive za taj ogled," - kazao je Berbatov.

Reuters donosi i vjerojatne sastave obje momčadi:

Bugarska: Dimitar Ivankov; Radostin Kishishev, Rosen Kirilov, Ilian Stojanov, Chavdar Jankov, Blagoi Georgiev, Stilian Petrov, Hristo Janev, Martin Petrov, Zdravko Lazarov, Dmitar Berbatov

Hrvatska: Tomislav Butina; Igor Tudor, Stjepan Tomas (Dario Šimić), Robert Kovač, Josip Šimunić; Darijo Srna, Niko KovaČ, Marko Babić, Niko Kranjčar; Dado Pršo, Ivan Klasnić (Ivica Olić)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara