Reuters: Ivan Kljaković Gašpić zvani Bambi će osvojiti medalju u Pekingu

HRVATSKI jedriličar Ivan Kljaković Gašpić je jedan od glavnih kandidata za medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Hrvatski jedriličar u klasi Finn, pod nadimkom Bambi, na generalnoj je probi uoči Olimpijskih igara u Ćingdau držao izvrsno drugo mjesto prije prevrtanja nekih 200 metara prije cilja.

"Dogodilo mi se to prvi i posljednji put. Prejako sam htio doći do prvog mjesta, nisam bio zadovoljan s drugim. Toliko sam se trudio, ali sam pretjerao, izgubio kontrolu, i čamac mi se prevrnuo", izjavio je 24-godišnji Gašpić za Reuters.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu kao i prije četiri godine u Ateni, glavni favorit za zlatnu medalju je Britanac Ben Ainslie. Ainslie je zlato iz Atene u klasi Finn pridodao zlatu iz Sydneyja u klasi Laser.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ainslie praktički nema slabosti, ali nije ga nemoguće pobijediti. Već dugo vremena je najbolji jedriličar u klasi Finn i svi ga žele dobiti. Ukoliko ga se želi pobijediti, ne smiju se raditi nikakve pogreške. Međutim ja ću se koncentrirati samo na sebe, ne na njega. Puno sam samopouzdanja, opušten sam i ništa me ne muči."

Hrvatski jedriličar objasnio je i zašto je dobio nadimak Bambi.

"Bio sam jako malen, manji od bilo koga u ulici. Zato sam dobio ovaj nadimak. Ispočetka nisam bio baš oduševljen s njim, ali nakon nekoliko godina shvatio sam da će mi ostati za cijeli život."

M.Š./Totalsport
Foto: sailing.org

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara