Rijeka od prvog pretkola, Dinamo nositelj u drugom pretkolu Kupa UEFA

Rijeka od prvog pretkola, Dinamo nositelj u drugom pretkolu Kupa UEFA

OD SLJEDEĆE će se sezone Kup UEFA igrati po skupinama, što će, uspiju li proći kvalifikacije, Dinamu i Rijeci donijeti značajnu financijsku dobit.

Kako bi došli do natjecanja u skupinama hrvatski predstavnici u Kupu UEFA, Dinamo kao nositelj mora proći drugo pretkolo, a Rijeka prvo i drugo.

Ždrijeb za prvo pretkolo bit će održan 30. lipnja, a utakmice su na rasporedu 15. i 29. srpnja. Ždrijeb za drugo pretkolo održat će se 30. srpnja, a susreti su na rasporedu 12. i 26. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz 32 pobjednika iz pretkola u prvom kolu, do formiranja skupina, naći će se ukupno 80 momčadi. 32 će biti uvrštena po rejtingu, a 16 će ih stići iz posljednjek pretkola Lige prvaka. Prvo kolo na rasporedu je 16. i 30. rujna. 40 pobjednika formirat će 8 skupina po 5 momčadi.

U skupinama će svaka momčad dva puta biti domaćin, a dva puta gost. Nositelja nema. Termini za utakmice po skupinama su 21.10., 4. i 25. 11., te 2. i 15. 12. Prezimit će u Europi tri najbolje momčadi iz svake skupine, a nastavak natjecanja slijedi u veljači, kada će se klubovima priključiti 8 trećeplasiranih momčadi iz skupina Lige prvaka. 32 momčadi do kraja natjecanja igrat će po nokaut sustavu.

Rijekini suparnici, ako prođe prvo pretkolo, mogu biti momčadi iz Bugarske, Grčke, Italija, Turske, Rumunjske, te Srbije i Crne Gore, a Dinamo može dobiti "nešto slabije" protivnike iz Albanije, Andore, BiH, Cipra, Makedonije, Izraela, Malte, San Marina ili Slovenije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara