Robert Kovač: Razmišljam o prekidu karijere

Robert Kovač: Razmišljam o prekidu karijere

ROBERT KOVAČ dao je intervju austrijskom sportskom portalu sportnet.at u kojem se razgovaralo o o austrijskom, njemačkom i hrvatskom nogometu

Koju ste lekciju naučili na Europskom nogometnom prvenstvu?

"Da se u svakoj utakmici do posljednje sekunde mora zadržati koncentracija. To su nam pokazali Turci. Inače, bio je to lijep turnir, sjajno organiziran, poput Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. Austrija je bila dobar domaćin."

Pobjeda u Zagrebu bila je osveta Engleza za poraz na Wembleyju u kvalifikacijama za Euro. Može li se Hrvatska plasirati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku?

"Iako smo ih u tim kvalifikacijama dva puta svladali, ovaj nam je poraz teško pao. Očekivali smo da će Englezi biti “napaljeni” na tu utakmicu, no da ja nisam zaradio crveni karton mi ne bismo primili četiri gola. Ipak, naša je momčad dovoljno kvalitetna da izbori nastup na SP-u. "

Taj crveni karton vama je donio četiri utakmice zabrane, nakon čega ste se žalili. Zašto?

"Pogledate li snimku, vidjet ćete, barem je takvo moje mišljenje, da nije bilo riječi o prekršaju. Joe Cole je stajao leđima okrenut prema meni. Nije me mogao vidjeti, a visoko je skočio, pa je došlo do sudara. Kazna ne bi bila tolika da nije krvario."

Citirale su se Vaše riječi da je ta kazna označila i kraj vaše karijere u reprezentaciji. Je li tome još uvijek tako?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je malo pretjerano. Nakon sezone u Dortmundu odlučit ću hoću li prekinuti karijeru. Bez kluba nema smisla niti da igram u reprezentaciji."

Znači mislite da ćete s 35 godina objesiti kopačke o klin?

"Da. Iako u nogometu nikada ne znate što slijedi. Možda dođe neka dobra ponuda. Želio bih se vratiti u Hrvatsku i provoditi više vremena s obitelji."

Igrali ste s bratom Nikom u Bayernu i Bayeru. Je li realno očekivati Vas na ljeto u Salzburgu?

"Brat mi je u Salzburgu sretan i klubom i životom, želi igrati još tri godine. Ja ne znam što će se dogoditi. Naravno, za odlazak u Salzburg trebat će odgovarati i financijska ponuda."

Uspoređujete li se s bratom?

"Ne baš. Igramo na različitim pozicijama, no iza obojice je lijepa karijera."

Totalsport
Foto: bvb.de

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara