Robert Kristan ostaje još dvije godine: S Medveščakom želim osvojiti EBEL

Foto: Šime Šokota / Cropix

ROBERT KRISTAN, jedan od najboljih igrača Medveščaka, koji je i ove sezone čuvao gol zagrebačke momčadi potpisao je novi ugovor koji ga za Medvjede veže još dvije godine. To će posebno obradovati navijače čiji je veliki miljenik.

NAKON što u Medvjedi u Klagenfurtu zaključili drugu godinu u EBEL-a najviše se pričalo ostaje li Robert Kristan na golu i sljedeće sezone. Sve navijače kluba oduševit će vijest da je popularni Lix produljio vjernost s Medvjedima na još dvije godine.

"Bilo je nekih ponuda i upita Salzburga i Beča, ali odlučio sam produžiti ugovor na još dvije godine. Ovdje mi je super, imam sve što mi treba i osjećam se kao kod kuće. Medveščak mi je puno toga dao, a navijači su sjajni. Ne želim igrati EBEL u nekom drugom klubu. Ostao sam jer želim osvojiti ovu ligu!", rekao je jedan od najboljih igrača Medveščaka ove sezone.

"Previše sam vjerovao treneru"

Sezona u kojoj se stiglo do četvrtfinala, smatra predsjednik Damir Gojanović, je bila uspješna.

"Naša druga sezona je bila uspješna. Ušli smo u playoff, igrali u Areni, igrali na Šalati i opet smo najgledanija momčad lige. U jednom trenutku nam je prijetio neuspjeh, ali smo nakon promjene trenera počeli pobjeđivati. Imali smo grešaka, ja sam imao preveliko povjerenje u trenera i tek nakon što je Bradley došao momčad se opustila i počela igrati", rekao je Gojanović.

Pred upravom i strukom sada je da slože momčad za sljedeću sezonu. Kristan je potpisao, a još se ne hoće li Doug Bradley i dalje biti na klupi.

"Ostali smo bez trenera u teškom trenutku. Doug se tada ponudio iako dogovor s njim nije bio da bude trener. Bilo mu je jako teško preuzeti momčad koja je gubila, ali je u prvom mjesecu imao najbolji skor mjeseca u ligi. Sad ćemo sjesti i razgovarati, kako s njima tako i s igračima. Napravit ćemo pojedinačnu analizu svakoga posebno", rekao je Gojanović.

Ni Bradley nije puno toga otkrio.

"Uživao sam, ali sad ćemo sjesti i razgovarati što dalje. Zadovoljan sam što smo ušli u doigravanje iako sam malo razočaran što nismo otišli dalje od četvrtfinala. Navijači su bili odlični iako smo imali uspona i padova. Svi smo puno naučili i sljedeća sezona će biti sigurno bolja", rekao je Bradley.

"Želimo imati šest kanaeta i rendulića"

I kapetana Alana Letanga očekuje razgovor s upravom, ali najvjerojatnije ostaje.

"Igrali smo u Areni, plasirali se u doigravanje... Navijači su bili sjajni, a uprava i igrači su podignuli hokej u Zagrebu. Druga godina je uvijek najteža jer u prvoj nema pritiska. Temelji za budućnost su postavljeni i ja sam sretan što sam dio toga", rekao je Letang.

Što je s mladim domaćim igračima - Rendulićem, Blagusom, Kanaetom, Šijanom...?

"Rendulića više nemamo jer je tu bio na posudbi i za njega je bolje da ide u Finsku ako želi napraviti korak više. Tek ako u Assat Porinu ne izbori mjesto pomoći ćemo mu da ovdje igra. Ostali igrači su pokazali potencijal. Sa svima ćemo razgovarati i vidjeti želje. Ne želim da netko ostane zbog novaca nego zbog kluba i navijača. Neki igrači, poput Letanga, su davali sve od sebe koji je nakon zapetljaja crijeva došao iz bolnice i odigrao nekoliko utakmica. Zadužio je klub", rekao je Gojanović pa dodao:

"Ove sezone smo imali 23-24 igrača, a sljedeće ih moramo imati 27. Želimo imati još pet-šest kanaeta i rendulića i na tome ćemo raditi. Pogledajte što su Jesenice napravile sa svojim mladim igračima za koje uoči sezone nismo znali tko su."

"Zašto suci puštaju startove u glavu?"

Razgovaralo se i o sucima koji u doigravanju protiv KAC-a nisu mazili Medveščak.

"Svi smo vidjeli što se događao i ne znam zašto suci puštaju startove u glavu. Svaku utakmicu smo izgubili jednog igrača. Nadam se da će se to promijeniti", rekao je Kristan dok je Bradley dodao:

"Razočarale su me neke odluke disciplinske komisije. Ima dobrih sudaca u ligi, ali ih se mora bolje birati. Izbor treba biti transparentan. Moramo štititi igrače, posebno nakon onog udarca po Franku Banhamu. Igrači se moraju poštovati jer smo vidjeli startove koji su opasni po nastavak karijere i čak po život."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara