Roberto Carlos: Jesti crni kavijar, naučiti ruski i igrati do 42. godine

Foto: AFP

BRAZILSKI nogometaš Roberto Carlos (37) nalazi se u Turskoj na pripremama sa svojim novim klubom, ruskim prvoligašem Anžijem iz Mahačkale. Svoje je ciljeve objasnio u intervjuu ruskom Sport-Expressu.

"Ne mogu predvidjeti točno, ali nadam se da ću igrati nogomet do 40-42 godine", rekao je legendarni Brazilac, koji se sjevernokavkaskom klubu priključio prošlog tjedna potpisavši ugovor do srpnja 2013. godine. Otkrio je tom prilikom da uživa u kavijaru iz Kaspijskog jezera, te da je željan naučiti ruski jezik. "Naravno da ću se priključivati napadima svoje momčadi", rekao je pak o igračkim planovima dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje mogu pretrčati sedam do osam kilometara tijekom utakmice. Istina, udarac više nije jak kao prije, niti su noge brze. Svejedno, pratit ću napade svoje momčadi po lijevoj strani koliko god budem mogao." Na pitanje što ga je motiviralo da dođe u klub iz Mahačkale, Brazilac je kazao: "Naravno, novac stimulira, ali nije jedino stimulativno sredstvo. Meni je uvijek bilo važno sudjelovati u zanimljivim i ambicioznim projektima. Anži je novi izazov sudbine."

Anži Mahačkala dovela Brazilca za kojeg se zanimao Juventus

Uoči nove sezone ruskog nogometnog prvenstva Anži Mahačkala se prilično okrenula prema pojačanjima iz Brazila, točnije, tamošnjoj sjajnoj momčadi Corinthiansa. Naime, nakon što su pomalo spektakularno doveli 37-godišnjeg Roberta Carlosa, nekadašnju zvijezdu brazilske reprezentacije, te madridskog Reala, sada su se okrenuli budućnosti, te su za čak 10 milijuna eura potpisali 22-godišnjeg Jucileija da Silvu, zadnjeg veznog igrača tog kluba. Zanimljivo je vidjeti najbolju momčad završene brazilske Serije A i vidjeti da će od tih 11 igrača čak dvojica ubuduće nositi dres ovog ruskog ligaša.

Idealna postava brazilske Serije A je bila: Fabio (Cruzeiro) - Mariano (Fluminense), Dede (Vasco da Gama), Miranda (Sao Paulo), Roberto Carlos (Corinthians) - Jucilei (Corinthians), Elias (Corinthians) - Walter Montillo (Cruzeiro), Conca (Fluminense) - Neymar (Santos), Jonas (Gremio). Dakle, jedina dva igrača Corinthiansa među 11 odabranih su danas članovi Anži Mahačkale. Prošle je godine Jucilei da Silva debitirao u dresu brazilske reprezentacije, a još ranije je za njega interes pokazao Juventus. No, Jucilei je na kraju završio na istoku europskog nogometa. Recimo da je Corinthians prije dvije godine Jucileija da Silvu doveo za svega 2 milijuna eura iz Malucellija, a sada ga je prodao za pet puta veću cijenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara