Rochette u suzama do trećeg mjesta, Plušenkova srebrna medalja postala platinasta

Totalsport
Foto: AFP

NAJBOLJA kanadska klizačica Joannie Rochette posljednja dva dana proživljava osobnu dramu, ali u utorak je smogla snage za nastup u kratkom programu nakon kojeg zauzima treće mjesto. Šesterostrukoj je kanadskoj prvakinji u nedjelju otac javio tragičnu vijest da joj je iznenada preminula majka.

Rochette (24) je dva dana plakala, ali ipak je smogla snage za nastup za koji je na kraju zaradila 71.36 bodova. Nakon završetka izvedbe, kad je glazba stala, Rochette nije mogla suspregnuti suze. U četvrtak će s dobrim izgledima krenuti po medalju koju će, ukoliko je osvoji, sasvim sigurno posvetiti preminuloj majci.

Plušenkova srebrna medalja postala platinasta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura oko rezultata muškog natjecanja u umjetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru se ne stišava. Rusi se i dalje ne mire sa “samo” srebrnom medaljom njihova favorita Jevgenija Plušenka. Podsjetimo, branitelj naslova iz Torina Plušenko je vodio nakon kratkog programa, no kontroverzne sudačke ocjene u slobodnom programu gurnule su na olimpijski tron Amerikanca Evana Lysaceka.

Plušenko nije skrivao nezadovoljstvo, kao ni kompletna ruska delegacija, a čak je i ruski premijer Vladimir Putin pružio podršku svome junaku. A da ne ostane samo na tome, pobrinula se i službena Plušenkova internetska stranica na kojoj je srebrna medalja proglašena platinastom. Na web stranici su, naime, prikazane sve olimpijske medalje ruskog klizača. Tako je ispod odličja iz Salt Lake Cityja ispravno stajalo objašnjenje "srebrna medalja", ispod Torina "zlatna medalja", a ispod Vancouvera je neočekivano bilo ispisano "platinasta medalja".

Plušenkov agent je odmah opovrgnuo da je to napravio itko iz stožera sjajnog klizača. "Tko god je to napravio, nije imao ovlasti za to. Učinio je glupu stvar. Plušenko ni ne zna za to", kazao je Ari Zakarian. Sporno je objašnjenje ubrzo nestalo s internetske stranice. Nakon kratkog je programa u vodstvu Korejka Kim Yu-Na sa 78.50 bodova, dok je na drugo mjestu Japanka Mao Asada (73.78).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara