Roma se ispričala sucu Frisku

ROMA se službeno ispričala švedskom sucu Andersu Frisku koji je u srijedu za vrijeme utakmice Lige prvaka protiv kijevskog Dinama pogođen u glavu predmetom bačenim s tribina rimskog Olimpijskog stadiona.

"Želim se službeno ispričati sucu Frisku. Naglašavam da smo sucu pružili medicinsku pomoć te da smo ga otpratili do njegova hotela", izjavio je u četvrtak sportski direktor Rome Franco Baldini, odbacivši navode da na stadionu nije bilo adekvatno osiguranje. Istaknuo je da je na osiguranju utakmice radilo 400 policijaca i isto toliko zaštitara. Najavio je da će klub dati sve od sebe kako bi se pronašla osoba odgovorna za incident.

Administrativna djelatnica Rome Rosella Sensi stavila se u obranu navijača, kazavši kako je ponašanje velike većine nazočnih na stadionu bilo uzorno.

Ured javnog tužitelja u Rimu objavio je u četvrtak da je otvorio istragu o ovom slučaju. Incident na Olimpijskom stadionu u Rimu dogodio se na poluvremenu kada su se igrači i suci zaputili prema tunelu koji vodi do svlačionica. Utakmica je zbog tog incidenta prekinuta. Prethodno je švedski sudac pokazao crveni karton domaćem nogometašu Philippeu Mexesu zbog udaranja igrača Dinama Marisa Verpakovsisa. U trenutku prekida kijevski Dinamo vodio je 1:0, pogotkom Gorana Gavrančića u 29. minuti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara