Ron Dennis: Alonso može otići

"MI ODUVIJEK gradimo svoju momčad na jednakosti, a oni kojima se to ne sviđa, uključujući i Alonsa, imaju priliku otići iz McLarena.", izjavio je za britanske medije šef McLarena Ron Dennis.

Nakon mađarske utrke i incidenta na kvalifikacijama, stanje u momčadi McLaren Mercedesa je doseglo samo dno, a situacija je trenutačno takva da bi bilo čudo da Fernando Alonso i nakon sezone ostane u momčadi.

Dennis je među ostalim ustvrdio da neće odustati od svojih principa zato što su oni kao i momčad stvarani niz godina: "Mi ćemo nastaviti funkcionirati kao tim koji ima određene vrijednosti, a oni koji to ne mogu podnijeti uvijek imaju izbor. Još jednom naglašavam, nećemo odustati od principa jednakosti vozača".

"Mnoge momčadi imaju istu filozofiju kao i mi, ali oni nemaju niti momčad niti vozače naše kvalitete, kada se dobije kombinacija kvalitetna dva vozača i filozofije jednakosti onda je to definitivno problem."

Na glasine da će Alonso napustiti momčad na kraju sezone unatoč važećem ugovoru, šef McLarena odgovara: "Imamo 2 vozača koji su obvezani ugovorima sljedećih nekoliko godina. Očekujemo da će oni ispuniti svoj dio ugovora kao što ćemo i mi ispuniti svoj dio. To je trenutačna situacija, a moj je posao da donosim odluke koje su u interesu naše momčadi".

M.P.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara