Ronaldinho pokraj Janice nema nikakve šanse

JANICA KOSTELIĆ povećala je vodstvo na anketi za sportaša godine koja se održava na Internet stranicama Eurosporta.

Kako smo već javljali, Janica je predmet divljenja stranih navijača, a svojim je uspjesima potukla i mnoge vrhunske svjetske sportaše. Kakvi su rezultati bili prošlog tjedna možete pogledati ovdje.

U konkurenciji poput one u kojoj se među ostalima natječu Fernando Alonso, Roger Federer, Bode Miller, Ronaldinho i Valentino Rossi, Janica (jedina žena u konkurenciji) i dalje uvjerljivo vodi, a što se anketa više približava kraju, ona svoje vodstvo uvjerljivo povećava.

Od 34 551 glasača u anketi za sportsku osobnost godine, njih čak 73 posto glasalo je za našu Janicu, dok je brazilski nogometaš Ronaldinho na drugom mjestu sa "skromnih" 12 posto glasova.

Valentino Rossi, višestruki svjetski prvak u motociklizmu, koji je uvjerljivo pobjeđivao u svim konkurencijama, bilo da se radilo o klasi 125, 250 ili 500, i neovisno na kojem je motoru vozio, ima tek 5 posto glasova. Rossi je bio prvak 1997., 1999., 2001., 2002., 2003., 2004. i 2005. godine, a uskoro bi mogao sjesti u bolid Formule 1. Podatak da je nedavno na rallyu potukao čak i Colina McRea, simbola ovog sporta, dovoljno govori o kakvoj se klasi sportaša radi.

Roger Federer, nedodirljivi tenisač, koji je tek na finalu Masters Cupa u Šangaju posustao kada je David Nalabandian zaustavio impresivan niz pobjeda u njegova posljednja 24 finala, ima tek skromnih 4 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fernando Alonzo, vozač momčadi Renault Williams i aktualni prvak Formule 1 ima tek 3 posto glasova.

Mnogobrojne ozlijede, operacije, rehabilitacije kroz koje je Janica prošla nisu je spriječili da se više puta vrati na pobjedinčka postolja te da nadmoćno osvaja prve pozicije, s lakoćom kakve su do sada u skijanju bile rijetkost. Još ako tome pridodamo i činjenicu da Janica pobjeđuje u svim skijaškim disciplinama u kojima se okuša, sigurno je kako rezultati ankete nisu samo rezultat "klikanja" hrvatskih miševa.


(Izvor: Eurosport)

Dovoljan je samo jedan pogled na stanje na anketi, kako bi bilo dovoljno zaključiti kakvo je "stanje stvari" u svjetskom sportu, što još jednom potvrđuje kakav sportski dragulj Hrvatska ima.

Ne sumnjamo kako će "Snježna kraljica", do 1. siječnja 2006, do kada anketa traje, vodstvo još više povećati.

Janica je otputovala u u austrijski Linz, gdje u srijedu i četvrtak vozi veleslalom i slalom. Prijenose Janičinih nastupa možete pratiti na Indexu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara