Rooney se posipa pepelom: Navijači, oprostite mi!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

  
NAPADAČ engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney ispričao se engleskim navijačima nakon komentara iznesenih po završetku utakmice Engleske i Alžira u petak.

"Lijepo je vidjeti kada ti tvoji navijači zvižde i negoduju", rekao je u kameru ironično Rooney nakon mršavog remija s Alžirom (0:0) u Cape Townu u 2. kolu skupine C, nakon čega je odlazeći nastavio psovati si u bradu.

"Rekao sam neke stvari u žaru trenutka, a sve je proizašlo frustracijom zbog naše igre i rezultata. Stoga se sa svoje strane želim ispričati navijačima za bilo kakvu uvredu nanesenu mojim postupcima", poručio je Rooney, a izjavu je javnosti obznanio Engleski nogometni savez (FA).

Rooney još uvijek čeka na svoj prvi gol na Svjetskim prvenstvima jer je propustio zatresti mrežu i u svom debitantskom nastupu na Mundijalu 2006. u Njemačkoj, kada je zaigrao u četiri utakmice.

Defoe i Barry razumiju gnjev navijača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od prve zvijezde engleske reprezentacije, napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja, njegovi suigrači u Gordom albionu Jermain Defoe i Garreth Barry odmah su priznali da njihovi navijači imaju potpuno pravo na izražavanje nezadovoljstva.

Tottenhamov napadač Jermain Defoe, koji je protiv Alžira ušao u igru u drugom poluvremenu, kaže da razumije nezadovoljstvo navijača.

"Navijači su prevalili milje i milje da bi doputovali u Južnu Afriku i bodrili nas. Razumijem da su frustrirani. Ipak, bilo bi iznimno važno da navijači stanu iza nas i podrže nas. Moje suigrače u svlačionici je uništilo što nismo pobijedili Alžir. Želimo pobjeđivati za sve Engleze, za navijače, za naše obitelji i za nas same. Naravno, i za menadžera. Iskreno, nije ugodno kada ti tvoji navijači zvižde, pogotovo ako znate da ste dali sve od sebe za pobjedu", rekao je Defoe.

"Navijači su krenuli iz Engleske na dalek put za koji su potrošili puno novca. Vjerojatno su zaslužili bolje od nas. Podbacili smo", iskreno je priznao vezni igrač Gareth Barry.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara