Rooneyu tri utakmice zabrane

NAPADAČ Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, Wayne Rooney (19), bit će najvjerojatnije kažnjen od FA zabranom igranja triju prvenstvenih utakmica, zato što je prošle nedjelje na utakmici Premijer lige s Boltonom (2:0) udario po licu protivničkog braniča, Izraelca Tala Ben Haima, koji će, također, zbog sudjelovanja u incidentu biti saslušan od članova Disciplinskog odbora.

TV snimka zabilježila je incident, poslije kojega je trener Manchester Uniteda Alex Ferguson optužio Ben Haima "da je svojom glumom, bacivši se na travnjak na kojemu je ostao ležati pune dvije minute, stvorio dojam teškog incidenta".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rooney se do četvrtka u 17 sati mora očitovati o incidentu i ako prizna da se nesportski ponio bit će automatski kažnjen zabranom igranja triju utakmica. Ukoliko ne prizna pogrešku, a Disciplinski odbor, koji će u petak nastaviti analizirati incident, utvrdi njegovu krivicu mogao bi biti i strože kažnjen.

Ben Haim, čija je uloga u incidentu mnogo manja od Rooneyeve, neće biti procesuiran po hitnom postupku kao Rooney, pa stoga mora dostaviti FA-u svoj opis cijelog "slučaja" do 20. siječnja nakon čega će biti kažnjen ili oslobođen krivnje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara