Rukavina u suzama, a Šibeniku milijuni

NAVIJAČI Šibenika, kao i sam trener Ivan Pudar dugo će se osjećati izdanima od strane Uprave prvoligaša sa Šubićevca, koja je popustila pritisku i unatoč obećanjima rasprodala kadar zaslužan za povratak na staze uspjeha.

I dok je situacija s nepopravljivim optimistom Pudarom, koji će satisfakciju i dalje tražiti u stvaranju igrača, donekle prihvatljiva, navijači se teško mire s činjenicom da je nogometna bajka trajala svega pola sezone.

Ako su čelnici dosad i uživali povjerenje puka, prodajom Ante Rukavine ono je palo na niske grane. Oni najekstremniji otišli su korak dalje, pa su Rukiju SMS-om poručili da je izdao klub iz kojeg je potekao. Previše je to za momka od 20 godina, koji se na posljednoj press konferenciji slomio uoči odlaska u Hajduk, i kroz suze poručio da će Šibenik uvijek biti njegova prva ljubav.

"Žao mi je što se rastajemo, naša momčad bila je prava klapa u kojoj je vladala neviđena atmosfera. Ista ta momčad i meni je omogućila brz uspon, kojem se uopće nisam nadao. Tu su i Funcuti, koje nisam ni slučajno izdao, a i naša uprava koja je uložila ogromne napore. Teško mi pada rastanak, i kad bi se vodio emocijama, ostao bi na Šubičevcu cijelog života, ali jednog dana sigurno ću se vratiti sa svojim prijateljem Schifom." - emotivno će Rukavina.

Baš kao što je nedavno ustvrdio, ideja o prelasku u Hajduk zimus, njegova je ideja.

"Na dvoranskom prvenstvu Hrvatske igrači Hajduka su me pozvali da dođem na zimu. Na kraju je ispalo super kako za mene tako i za klubove." - rekao je Rukavina.

Ono što će javnosti biti zanimljivije svakako je činjenica da je šibenski župan i predsjednik NK Šibenika, Goran Pauk, konačno javno obzanio cifru koja će sjesti na račun prvoligaša sa Šubičevca

Pauk tvrdi da se radi o 650 tisuća eura, koje su pak dobili za oba igrača. Prevedeno u kune, to bi bilo oko 4 milijuna i 810 tisuća kuna. Od toga na Schifu otpada 250 tisuća eura, a ostatak je naslovljen na Rukavinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pauk nam je kazao da je ovakvim raspletom Šibenik zaradio 300 tisuća eura više, nego da je Ruki otišao na ljeto u Hajduk. Zgodno je to, što Uprava svako malo mijenja ploču. Znao je Pauk i prije da će klub zaraditi više ako se Rukijev talent unovči na zimu. Čemu dvojbe? Zašto se, uostalom, Ruki nije prodao direktno Lyonu za 8 milijuna eura? A moglo se, i to bez posredstva raznoraznih Šošića i Grgića.

"Za Šibenik je ovo veliki novac, mi smo ipak mali klub, a ja kao župan moram misliti i na druge šibenske sportske klubove." - kratko će Pauk.

D.R.
Foto: MAPE

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara