RUKOMET: JANKOVIČ OBEĆAVA VEĆE HONORARE SUCIMA

Predsjednik Rukometnog saveza Slovenije (RZS) Zoran Jankovič najavio je predzadnjeg dana EP da će ukoliko bude izabran za predsjednika Europske rukometne federacije (EHF) poboljšati financijske uvjete za igrače i suce, te učiniti sve da rukomet ubuduće bude komercijalan i popularan sport.

"Amaterizmu je odzvonilo, a tko glas dade meni glasovat će za promjene u rukometu", izjavio je u subotu Jankovič, predstavljajući svoju kandidaturu.

Među ostalim Jankovič predlaže da se promjenama statuta osigura da EHF dobije 4 potpredsjednika, a ured EHF-a u Beču da postane "servis nacionalnih saveza". Osim toga, Jankovič - inače direktor i suvlasnik trgovačkog lanca "Mercator" - obećava i bolje uvjete za honoriranje rukometnih sudaca koji arbitriraju na velikim prvenstvima.

"Nedopustivo je da klubovi imaju godišnji budžet od 2 do 3 milijuna eura, a da sudac na europskom prvenstvu dobije 50 eura po utakmici", kaže Jankovič.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ponovo odbio jučerašnje navode predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Željka Kavrana o premalom broju ulaznica osiguranih za hrvatske navijače u Ljubljani na polufinalnom meču Slovenmija-Hrvatska.

Takav način komunikacije preko medija, navodi Jankovič, nije primjeren, a po njegovim će informacijama na utakmici biti "oko 900 Hrvata" iako je slovenski savez za njih osigurao samo pola ulaznica od tog broja.

(Hina) fl rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara